WELCOME TO

Monday, February 09, 2015

Aiskrim Pasu di Daerah Kubang Pasu

ASSALAMUALAIKUM 
hai semua sayang sayang ku yang sudi membaca belog Aten Nabeela :)
muah ciket ! hehe
dah lama kan aku tak update belog . hmm , sibuk la katanya . sibuk takla sibuk sangat pun . cuma tak tahu nak tulis apa . sebab otak baru dapat rehat jaa sekarang . macam macam dah aku alami . sibuk dengan exam haritu . tapi Alhamdulillah segalanya dah habis . bersyukur kerana Allah masih lagi bagi kesempatan untuk belajar . sesusah mana pun kena harungi jugak . hehe . macam macam al kisah laa musim cuti ni . macam macam nak cerita , tapi rasa tak tau nak tulis macam mana . haha . ni cerita petang semalam . aku pi pekena(try) aiskrim pasu hat popular sekarang di era ini . wuuuuu ~ rasa nya boleh laaa sedap . sahabat aku a.k.a peah , salu dok ajak pi try dah sebelum ni . tapi mula mula taktau pun kat area Jitra ni ada . lastly , aku dapat tau dari sepupu . dia bagitau kata kat tasik ada . aku apa lagi , bagitau laa kat peah . peah ni pantang bagitau , teruih ajak pi try . haha . nak taknak , kami ni memang sama perangai . apa apa pun peah selalu ada untuk aku . sobsss . sementara peah masih lagi dok Jitra , boleh laa aku keluar jalan2 dengan dia . lepasni peah dah abeh study , takdak dahlaa kawan . aku ni kalau nak kawan , suka kawan betoi2 . taksuka bagi orang sakit hati dengan aku kecuali orang tu selalu buat jahat . haha . apa apa pun aku nak ucap bebanyak banyak terima kasih kepada Aisyah a.k.a peah aku . haha . sebab sebelum pi try Aiskrim Pasu semalam , dia dah bawak aku pi try Ais Kacang(ABC) dah kat tasik ni . SEDAP ABC dia ! aku suka aiskrim dia . haha . kalau nak try , nanti pi cari kat kedai yang dalam tasik tu . bukan kat luar okey . tapi yang Aiskrim Pasu tu , depa jual kat luar pagar ja . aku agak terkejut laaa bila aku tengok yang meniaga Aiskrim Pasu ni rupanya jejaka jejaka muda . aku ingat gadis gadis muda . hehe . Alhamdulillah dah cuba jugak Aiskrim Pasu di Daerah Kubang Pasu ni . lepasni aiskrim apa pulak pun aku taktau laaa . orang sekarang pandai dok reka macam macam yang pelik dan agak unik . hehe . takdak kat luar negara aku rasa . Malaysia jaa ada . beruntung laa jadi rakyat Malaysia .


kepada orang Jitra
JEMPUT MAI SINGGAH KE TASIK DARULAMAN(Darulaman Park) , JITRA KEDAH


RM 5.00
-Ada kek pisang(yummy!)
 


 


 


  

 




 


 



 ABC sedap .
*wajib try nih . haha

 



Aiskrim Pasu yang 
yummy yummy !
 


*selalu ada waktu petang ja , dalam pukui 5 petang gitu . kalau rezeki hampa murah , ada lah noh . huhu . taktau dia bukak hari hari ka camna . sebab aku tak tanya pun . tolong cerita kata ada , buleh laaa . haha.

 
 Thanks for reading !
 Syukran Jazillan . hehe

p/s : jemput lah singgah lagi lepas ni .



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen