WELCOME TO

Tuesday, July 07, 2015

JULAI2015- Alhamdulillah.

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
 
Bismillahirahmanirahim , Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah . masih diberi peluang lagi buat aku untuk mencipta entry baruu ! yeayy ! wahaha ! happy bagai nak gila , haa jiwa ku membara bara . heh tudiaa ayat . pun takpa janji bahagia . kikiii . aku tengah bercuti cuti sekarang . almaklum laa dah berjaya menamatkan pengajian sebagai pelajar tahun 2 kat Peghelihh nuh . Alhamdulillah percaya tak kupercaya kan nya aku dah seniorita sekarang . dah melangkah ke tahun 3 dah . wuuuuu . bangga sat sebab dah jadi seniorita . hoho . dulu dulu masa sekolah pun dah pernah rasa . tapi perasaan yang berlainan laa aku rasa . berbeza sangat . jadi senior masa sekolah dengan masa universiti ni . sebab kat universiti tak banyak masa pun nak ambik tahu hal hal junior junior then tak pernah nak ada sesi kenal perkenalan antara kami pun . kann . haha . lain sangat dengan kat sekolah dulu , junior akan automatik kenal senior senior . biasalah , junior pastinya kena hormat kat senior . kalau tak siap lah . tocherr laa akibatnya . kahh ! aku pernah buat , aku tau lah . kikiii. sokmo kejam dulu . tapi tu pun atas sebab nak jaga batch batch junior bagi elok sikit perangai . kalau tak , jadi hantu atau buaya laa -nanasheme . hahaha . sekarang hidup aku makin lama makin banyak ujian yang nak kena hadap . tambah tambah kat universiti . makin nak habis belajar lagi makin payah . banyak nya haiiihh assignment , projek projek , test lah and final exam sangat sangat susah bagi aku . susah nak bawak . sebab kos yang aku ambik pun kos lelaki ' haha . kos lelaki ? nak tau sebab pa aku cakap kos lelaki ? sebab kos ni lelaki jaa hat yang ramai ambik . kalau nak belajaq sambil mencari jodoh , boleh lah mintak kos kos yang berkaitan dengan engineering nihh noh . senang laa sambil sambil menyelam telan ayaq sampai tersedak . kikiii . tapi bukan aku . orang yang dah terdesak sangat tu boleh lah . aku malas lagi nak pikir hal hal lelaki nii . bukan ku tak mahu , tapi ku tak rela dan ku tak bersedia . haha . yang pasti habis belajar baru kahwin kalau ada jodoh =,= kalau tak , aku makan nasik minyak nasik margerin kawan kawan aku dulu laa . haha. 
 
baru baru nii , dalam bulan ramadhan jugak . aku dikejutkan dengan berita pemergiannya seorang jurulatih pertahanan awam yang sangat aku hormati. agak terkilan jugak bila tau tentang ni . tapi apalah sangat kita ada sebagai hamba-Nya . taklayak untuk menidakkan apa yang telah berlaku . Allah Maha Kuasa . mintak jasa budi hati masing masing yang baca entry ni , sama sama lah kita sedekahkan surah Al-fatihah untuk beliau . 
Al-fatihah :'( 
tersangat sangat berharap agar aku dapat memperjuangkan semangat beliau sebagai jurulatih JPAM satu hari nanti , insya-Allah. moga Allah melihat ini sebagai niat untuk permulaan yang baik dalam perjalanan hidup aku, jika diberi umur yang panjang untuk bernafas lagi dibumi ni . Amin . lagi satu semester saja lagi tinggal untuk aku habiskan kokurikulum KorSispa . hehe . lepas tu dah takpayah pikir dah pasai nak kena pi kokurikulum setiap hari sabtu ke tak . haha . eleehh orang lain dah heaven lama dah k . hang ja nak rasa semua tu . huhu . biasalah , dah minat ke arah ni . kena perjuangkan selagi boleh . walaupun macam macam pengalaman aku kena hadap bila ada latihan . terutamanya latihan kawad . fuhh ! dia punya seksa tuu aku jaa yang tauu . kahh! semua tu bagi aku rasa cekal kuat dan tak jadik lembik macam aku dulu masa sekolah . aku nak cuba benda baru kat universiti sebab dulu kat sekolah aku tak aktif . orang panggil 'mandom' jaa . haha . mandom k bukan kondominium ehh ehh -,- apa apa hal pun , aku dah rasa sangat sangat lah puas hati sekarang ni sebab aku dapat join program macam macam dalam pertahanan awam ni . wuuu .. Alhamdulillah syukur diberi peluang lagi . sangat seronok dan sangat enjoy dalam KorSispa ni . yang paling bangga sekali bila dapat sarung kan baju dia kat tubuh aku . fuhhh ! rasa smart jaa . pastu rasa macam badan aku berketak ketak sado macam baru lepas balik dari gymnasium haa . haha. poyoo jaa bila orang tengok . kahh! biarkan mulut orang , kita punya suka lah kan . janji ku bahagia . nahh aku nak belanja gambauu aku masa kawad kawalan utama masa bila ni, aku pun dah lupa dah . huhu
 
 
    
SALAM RAMADHAN dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri untuk semua seluruh umat islam. Wallahualam.
 
#next entry nanti kita update untuk hari raya pulak k . haha. insya-Allah.
 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen