WELCOME TO

Friday, August 15, 2014

WELCOME TO UNIMAP's PERLIS !


ASSALAMUALAIKUM ,

HAI SEMUA !

saya sebagai student Degree kat UniMAP Perlis , mengucapkan tahniah kepada adik-adik yang telah berjaya mendapat tawaran untuk ke UniMAP ni dengan pasti nya kos yang adik-adik dapat pun yang terbaik jugak laa kan ^,^ hoho


for your information , this i copy paste from PAGE Facebook UniMAP Gags okey .
kalau ada sebarang masalah kaa atau pertanyaan , boleh lahh tanya akak yerr . bajet akak lulss . haha . takdak hal punya lahh . tanya lah okey , jangan malu-malu . akak sedia menolong adik-adik . hehe 



Kepada bakal mahasiswa/i Unimap pengambilan 2014/2015, kat sini ada kata2 yang nak kami sampaikan :




1. UniMAP ni universiti baru, dan jangan nak bermimpi mcm dalam drama melayu, terlanggar lelaki hensem dan jatuh cinta, stdy atas padang, jalan kaki ke library.


2. Kampus unimap berselerak dan kena pergi ke kuliah awal.


3. Disini memang hiburan tak ada, wayang, semua benda tu. Kalau malam dalam pkul 9 da bnyak kedai tutup. 


4. Pastu cuaca kat perlis agak panas.


5. Ramai org Cakap UniMAP kos lelong, padahal bnyak kos baru dan sangat berguna akan dtg, cuba kaji dan baca buku dlu sebelum bercakap. Sbb tu ada wujud FTK fakulti teknologi kejuruteraan. Kos2 yg ada tu sangat bagus utk akan dtg. Datuk NC berfikiran jauh.


6. Dah masuk unimap semua peluang sama rata, tak kisah, budak dari asasi ke, matrik ke, stpm ke, diploma ke, 4 flat ke, sama ja. Sini bergantung pada usaha, ikot la padang korang usaha yg mcm mana, membodek ka, baca buku ka. Terpulang.


7. belajar tu bukan cuma kat kuliah, cuma nak dpt huruf A tercatit pada sekeping kertas, tapi merangkumi semua, belajar sesuaikan diri, belajar suasana tempat baru. 


8. Kalau kawan dpt result tinggi, jangan nak pertikaikan, tgk pada usaha kita, bila da usaha tp sama juga, tgk pada niat nak belajar, ada je yg hardworking tak perform akademik, nnti ada lah rezeki. 


Kalau semua 4 flat, siapa yang akan dpt anugerah cemerlang, ? kalau semua nak jadi enginner, sapa yang nak jadi bos engineer, sapa yang nak jadi buat kerja untuk engineer?, kalau semua nak jadi doktor, siapa nak buat hospitalnya? Bukan gagal, tapi belum jumpa kejayaan lagi. 


SELAMAT DATANG KE UNIMAP @ PERLIS
 
 
 
 
 
P/S : jangan terlalu mendengar apa orang luar nak kata tentang universiti yang kita dapat , sebab Allah dah tetapkan dah yang rezeki kita di situ . so , buat apa kita nak fikirkan lagi . bagi saya , teruskan perjuangan di mana pun anda dapat . ingatlah , bahwa rezeki hanya datang daripada Allah dan bukan daripada manusia . yakin dengan keputusan yang kita buat tau . biasalah mula-mula memang kurang yakin , tapi lama-lama okey lah . yang penting semangat mau ada dalam diri . kat mana pun kita belajar sama jaa . janji berusaha dan berdoa , tawakal kepada Allah . niat perlu betul , niat belajar kerana Allah . insyaAllah mampu . semoga berjaya ! 

 
jom layan lawak ni dulu .
LAWAK UNIMAPs GAG
 
"Jangan tanya kenapa" HAHA ! 
 
 nak tahu kenapa lawak ni macam ni , kena lah datang UniMAP dulu .
 baru faham lawak ni . lulss

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen