WELCOME TO

Thursday, February 06, 2014

LANGKAWI ISLAND AGAIN

ASSALAMUALAIKUM
hye uolls !

hari ni aku sangat rajin untuk updated blog aku yang dah lama berusang bersawang dengan lelabah lelubuh ni . HAHA ! Ekceli , aku nak updated ni pun pasai percutian aku di Langkawi buat kali keduanya bersama keluarga aku masa cuti raya cina haritu . aku berada di sana 2 hari 1 malam ja . tak lama pun . sebab keluarga aku memang dah selalu pergi bercuti dekat Langkawi . so , macam pergi berehat dan tenangkan fikiran je laa pergi Langkawi . bagi aku pulak , aku pergi Langkawi ni dapatlah aku hilangkan stress aku selama aku belajar ni kan . sebelum tu aku nak laaa kongsi gambar-gambar aku sepanjang percutian di Langkawi , Permata Kedah :)


 Before went to Jetty Point , Langkawi .
 




 






Pada suatu petang yang indah , kami bersiar-siar di tepi Pantai Cenang , Langkawi sambil mengambil gambar yang cantik-cantik dan indah . hehe
 






 



 




 
STARFISH , first time tengok yang real-real punya . ada banyak kat pantai ni .











 



 



 
ambil gambar sendiri sebelum check out hari last tu . haha


 


Ber'selfie-selfie dulu with my beloved mom before went to UnderWater WOrld ! YEAAAHHH !



 



 




WELCOME TO UNDERWATERWORLD LANGKAWI !!! 


 



 



  



 



 



 



 





 


binatang sejenis macam kura-kura tapi nama dia ALLIGATOR iaitu sejenis buaya jugak . kesian aku tengok dia . nampak macam tak makan seminggu jaa rupa natang ni . HUHU !

 

 



PENGUIN DI MALAYSIA ,
hanya boleh dilihat lebih realiti lagi di Underwaterworld , Langkawi .
jemput datang beramai-ramai .  tak rugi se'sen pun duit anda tu :)
 
 


 



comel sangat aku tengok penguin ni berenang . aku rasa macam nak penyet-penyet jaa badan dia . HAHA .
 



 



 







 




 

 



 


 
 



SUDUT AKTIVITI DI BAHAGIAN PENGUIN YANG COMEL !
 
 



SEJARAH TENTANG SELOK BELOK PEMBINAAN UNDERWATERWORLD , LANGKAWI .
 




 



 



 




 
TAPAK SULAIMAN .


 




 


 


 



 

 




 



 




 






 







 



 




 



 




 



 



 








 



 




 




 



 



 







 



 



Ikan NEMO , yang paling aku suka sekali pasai ikan ni bila budak-budak lalu jaa depa mesti akan kenal punyalah ikan ni . sebab ada cerita kartun pasai ikan ni . NEMO yang kecil comel jaa .
 



 



 




 
OBOR-OBOR .


 
KUDA LAUT .



 



 
Sejenis BELUT .






 





Akhir sekali , aku sebagai penulis blog ni ingin mengucapkan
 SELAMAT TAHUN BARU CINA 
untuk orang berbangsa cina walaupun sudah terlambat . hehe . 




THANKS for reading ! ^_^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen