WELCOME TO

Wednesday, January 22, 2014

LANGKAWI ISLAND

ASSALAMUALAIKUM
hye uolls !


sekarang dah masuk seminggu aku cuti untuk pengajian semester pertama aku ni . aku tak dak event pun balik ni . perancangan apa-apa pun aku tak prepare balik cuti ni . cuma family aku je laa dah prepare nak pergi jenjalan langkawi cuti raya cina nanti . haha . LANGKAWI ? langkawi buad kali kedua . hehe . aku tak tipu woi . aku rindu la kat korang . sebab cuti aku hanya duduk rumah mata-mata ja . boring doee :( tapi aku bersyukur sebab sebelum aku balik cuti , aku dapat jenjalan dengan kawan-kawan aku . kawan-kawan yang aku anggap dah macam family aku dah bila duduk kat universiti . muhehe . kalau depa baca ni , tobat depa tacing :P sebab kami selalu luangkan masa bersama . tatkala masa makan laa selalunya . hehe . sebab seronok ooo makan ramai-ramai lepas tu buad bising . haha . riuh sembang macam-macam . sampaikan kalau makanan yang nak makan tu tak sedap pun , kami buad bising kat kedai tu jugak . haha . rasa-rasa , tukang kedai tu mesti dengaq punya kan . lepas tu dia tacing sorang-sorang kat dapuqq tu :p HAHA . ekceli , aku nak update pasai aku pi jalan-jalan kat Langkawi jaa . tak dak niat pun nak cerita lebih-lebih pasai lain . haha . 


lalalaaa ~ jeng ! jengg ! kisah percutian kami bersama semasa di Langkawi Island :)


di kedai makan kat jeti Kuala Perlis . 
PEKENA ROTI CANAI dulu ni . HAHA



 




dalam ferry . terpaksa berpisah tempat duduk dengan mereka berdua . wuuu~ sebab tak tahu kata tempat duduk terasing time beli tiket ferry .
 


 



 muka muka bahagia setelah sampai di jeti Langkawi . muhehe .
 



 


 



 



 



 


 


selepas sahaja kami sampai di Langkawi , kami terus pergi ke Pantai Cenang untuk mencari tempat tinggal di sana . hehe . dan dalam kepeningan mencari tempat tinggal . akhirnya ! kami dapat jugak bermalam di Homestay TokJah . Tok Jah okey , bukan gajah . wuuu~ btw , homestay yang kami dapat tu selesa sangat kot . dah macam rumah sendiri dah rasa . semua ada , tv , dapur masak dan 2 bilik tidur yang sangat selesa . cukup-cukup untuk kami berenam . hehe .
 


 
 







  selepas sahaja , kami check in di pantai cenang . kami teruskan perjalanan ke Langkawi Geoparkkkk ! wuuuu~ best giler masa ni . aku eksaited bak hianggg . nak naik cable car laa katakan . sebab tak pernah naik sebelum ni . huhu .
 





 


 









 








 
 ukhuwah yang terjalin , tak akan ada yang bisa dapat mengantikannya :)
sweet memory wif them !




setelah penat berdiri dan menunggu , akhirnya . dapat jugak kami naik cable car . penantian ini lah yang paling tersangat aku nantikan . HAHA . walaupun lambat , tapi tetap bersabar . kerana pengalaman menunggu nak naik cable car ni mengajar kami apa itu erti kesabaran yang sebenar-benarnya :')
 


 







muka-muka setelah dapat menjejakkan kaki di atas gunung mat cincang . ada yang teruja , ada yang happy tak tau nak tafsir dah . haha . tengok muka aku pun dah cukup . HAHA . kat atas ni , aku dapat melihat betapa cantiknya keindahan alam yang Allah jadikan di muka bumi ni . sungguh cantik , SubhanAllah . hanya yang pergi ja yang dapat rasa nikmat bila berada kat atas gunung ni . dengan angin yang kuat dan nyaman , 
memang terasa bahagia sangat :'D 
 



 





 


 



 



 






KAU KAWAN , SAHABAT DAN TEMAN
 

Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Andainya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah kulupakan
Detik yang indah bersamamu temanku


Kupasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama

MEMORI TERCIPTA DI SINI , DARI ADANYA GAMBAR KITA BERSAMA .







 sebelum tamat story ,
 aku sebagai tuan blog ni nak bagi kata-kata terakhir dulu . HAHA
 
ini ucapan terakhir dari aku kepada sahabat-sahabat aku yang pergi Langkawi . thanks alots wei , sebab hampa bagi aku dapat merasai betapa syoknya dapat naik cable car . HAHA . enjoy sangat dapat naik cable car dengan hampa . seriously , im so happy ! :) lepas ni , kita rancang trip ke pulau lain pulak okeyy :'D bubyeee !


 THANKS FOR READING this blog !





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen