Skip to main content

LANGKAWI ISLAND

ASSALAMUALAIKUM
hye uolls !


sekarang dah masuk seminggu aku cuti untuk pengajian semester pertama aku ni . aku tak dak event pun balik ni . perancangan apa-apa pun aku tak prepare balik cuti ni . cuma family aku je laa dah prepare nak pergi jenjalan langkawi cuti raya cina nanti . haha . LANGKAWI ? langkawi buad kali kedua . hehe . aku tak tipu woi . aku rindu la kat korang . sebab cuti aku hanya duduk rumah mata-mata ja . boring doee :( tapi aku bersyukur sebab sebelum aku balik cuti , aku dapat jenjalan dengan kawan-kawan aku . kawan-kawan yang aku anggap dah macam family aku dah bila duduk kat universiti . muhehe . kalau depa baca ni , tobat depa tacing :P sebab kami selalu luangkan masa bersama . tatkala masa makan laa selalunya . hehe . sebab seronok ooo makan ramai-ramai lepas tu buad bising . haha . riuh sembang macam-macam . sampaikan kalau makanan yang nak makan tu tak sedap pun , kami buad bising kat kedai tu jugak . haha . rasa-rasa , tukang kedai tu mesti dengaq punya kan . lepas tu dia tacing sorang-sorang kat dapuqq tu :p HAHA . ekceli , aku nak update pasai aku pi jalan-jalan kat Langkawi jaa . tak dak niat pun nak cerita lebih-lebih pasai lain . haha . 


lalalaaa ~ jeng ! jengg ! kisah percutian kami bersama semasa di Langkawi Island :)


di kedai makan kat jeti Kuala Perlis . 
PEKENA ROTI CANAI dulu ni . HAHA



 




dalam ferry . terpaksa berpisah tempat duduk dengan mereka berdua . wuuu~ sebab tak tahu kata tempat duduk terasing time beli tiket ferry .
 


 



 muka muka bahagia setelah sampai di jeti Langkawi . muhehe .
 



 


 



 



 



 


 


selepas sahaja kami sampai di Langkawi , kami terus pergi ke Pantai Cenang untuk mencari tempat tinggal di sana . hehe . dan dalam kepeningan mencari tempat tinggal . akhirnya ! kami dapat jugak bermalam di Homestay TokJah . Tok Jah okey , bukan gajah . wuuu~ btw , homestay yang kami dapat tu selesa sangat kot . dah macam rumah sendiri dah rasa . semua ada , tv , dapur masak dan 2 bilik tidur yang sangat selesa . cukup-cukup untuk kami berenam . hehe .
 


 
 







  selepas sahaja , kami check in di pantai cenang . kami teruskan perjalanan ke Langkawi Geoparkkkk ! wuuuu~ best giler masa ni . aku eksaited bak hianggg . nak naik cable car laa katakan . sebab tak pernah naik sebelum ni . huhu .
 





 


 









 








 
 ukhuwah yang terjalin , tak akan ada yang bisa dapat mengantikannya :)
sweet memory wif them !




setelah penat berdiri dan menunggu , akhirnya . dapat jugak kami naik cable car . penantian ini lah yang paling tersangat aku nantikan . HAHA . walaupun lambat , tapi tetap bersabar . kerana pengalaman menunggu nak naik cable car ni mengajar kami apa itu erti kesabaran yang sebenar-benarnya :')
 


 







muka-muka setelah dapat menjejakkan kaki di atas gunung mat cincang . ada yang teruja , ada yang happy tak tau nak tafsir dah . haha . tengok muka aku pun dah cukup . HAHA . kat atas ni , aku dapat melihat betapa cantiknya keindahan alam yang Allah jadikan di muka bumi ni . sungguh cantik , SubhanAllah . hanya yang pergi ja yang dapat rasa nikmat bila berada kat atas gunung ni . dengan angin yang kuat dan nyaman , 
memang terasa bahagia sangat :'D 
 



 





 


 



 



 






KAU KAWAN , SAHABAT DAN TEMAN
 

Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Andainya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah kulupakan
Detik yang indah bersamamu temanku


Kupasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama

MEMORI TERCIPTA DI SINI , DARI ADANYA GAMBAR KITA BERSAMA .







 sebelum tamat story ,
 aku sebagai tuan blog ni nak bagi kata-kata terakhir dulu . HAHA
 
ini ucapan terakhir dari aku kepada sahabat-sahabat aku yang pergi Langkawi . thanks alots wei , sebab hampa bagi aku dapat merasai betapa syoknya dapat naik cable car . HAHA . enjoy sangat dapat naik cable car dengan hampa . seriously , im so happy ! :) lepas ni , kita rancang trip ke pulau lain pulak okeyy :'D bubyeee !


 THANKS FOR READING this blog !




Comments

  1. Eh, tak jumpa butang like. Ke memang takda?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha , malas letak laaa ain . malas nak kelebek myk2 dah . serabut rasa .

      Delete
  2. bestnya diorang pergi bercuti ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah. memang best . jom melawat Langkawi . best !

      Delete
  3. bestnya dapat bercuti. Langkawi pula tuuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ajak laaa kwn2 or famili g langkawi . langkawi best ! hehe

      Delete
  4. bestkan pegi bercuti dengan kawan2.. yus pon pegi langkawi juga dekat kawan2 tahun lepas. best gila.. memories :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sgt bila dpt pergi jln2 dgn kwn2 . bila lagi kan nak rsa mcm ni . wktu masa muda2 laaa bole rasa . haha

      Delete
  5. hai..thanks comment my post..comelnya blog awk..funky awww :)) done follow u :DD

    ReplyDelete
  6. done following you..thanks for following my blog ^_^

    teruskan untuk menjadi muslimah yang sejati. Saudara Islam akan membantu saudara nya .

    ReplyDelete

Post a Comment

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

Popular posts from this blog

sedih bila dapat POINTER RENDAH ?

SUMBER INSPIRASI SAYA UNTUK SEMESTER 2 :) thanks kakak 'gadis biasa' sebab anda telah menyedarkan diri saya supaya jangan mudah mengalah dan putus asa dalam belajar . bagus untuk semua student student yang masih lagi belajar kat luar sana . jangan lupa baca cerita inspirasi ni .  TERBAIK from Facebook Page UniMAP Confession !  just for share only .




Assalamualaikum.

saya ada satu kisah inspirasi nak cerita .
saya masuk Unimap dari kolej matrikulasi dengan pngk 2.4 sahaja .

saya fikir memang xde U pun nak terima saya, Alhamdulillah Unimap tawarkan saya dengan kos yang menarik .
saya ni pelajar biasa2 je .
kalau belajar tu, susah sangat nak menghafal . so kalau ada subjek2 menghafal ni , memang saya kena effort lebih untuk menghafal .
semester 1 saya di Unimap , saya dapat pointer 2.6 je . tu pun mak ayah dah happy sebab saya lulus . tapi... jauh di hujung hati saya ni teringin sangat nak 3.0 pointer . yela , dari matriks lagi xpenah dapat 3.0 pointer .
so sem2 , saya cuba lagi .…

HUJAN RAHMAT :)

Assalamualaikum , hye uoll's !  

Today is tuesday , 10/9 

Alhamdulillah Alhamdulillah , sebab dah banyak hari kat kawasan Jitra ni asyik hujan . happy for this ! hujan kan tanda nya RAHMAT :') "hujan rahmat" ok . aku pun bersyukur laa sebap dapat lagi rasa hujan kan kanss . bila hujan turun boleh laaa kita sama sama amalkan doa ketika hujan :) jom sama sama kita amalkan .

 boleh laa kot kita usaha sama sama untuk amalkan doa ni :) mudah je kan ? hihikss . insyaAllah , Allah akan menggantikan dengan pahala yang berlipat ganda pada hambaNYA .


siapakah minah rewang itu ???

hye ! Assalamualaikum :) *jawab salam aten cepat ! dapat pahala . hihi .
oke ! haha . minah rewang apa laa pulak nie aten oii . takdak ka benda len yang "hang" nak sebut . heee . mai laar kita stretching2 dulu pagi2 nie . baru kita baca . haha . 
oke ! first kita lari2 dulu ...