WELCOME TO

Thursday, April 26, 2012

4 April sehingga ?

hye ! Assalamualaikum . 
*jawab jangan tak jawab . 

hem , buruk baik apa nie aten ? pelik kan . biasa laa . orang tengah free online . pastue boleh berblogger jaa . heee . tapi ada had dan masa jugak oww . engat selalu ka ? eh , tolong sikit . aten online ekut masa oke . heee . tapi , malam nie aten terover rajen . taktau laa sebab apa . mungkin sebab esok (jumaat) aten kerja separuh hari jaa kot . hehe :P saja pulun berjaga malam2 buta nie . kunun2 nyaa tak gantok laa . padahai ka . hem .. gantok terok kot . tapi blog punya hai . aten sanggup berjaga malam nie . hee . saja2 jaa gedik nak update . biasa laa . ada macam2 nak story kat hampa ! nak kongsi2 dengan hampa jaa . kalau tak mau baca sudah . *tak paksa pun . (==') aten just nak kongsi pasai tempat kerja aten jaa . kerja yang bergaji tau ! lumayan pulak tue ! bukan sebarangan kerja oww . hihi . mesti korang pikiaq yang aten nie mesti MATA DUITAN kan .? hem , ekut suka laa nak cakap apa . malas nak gaduh2 laa . heee . tapi , motif yang paling2 UTAMA sekali waktu nak kerja dulu adalah mengisi masa cuti semata2 . hem , biasa laa .. boring dah duk rumah jaa memanjang . nak jugak buat sumting yang lain dari yang lain kan kan ? hehe . first first dulu , mak aten bukan yaa bagi aten kerja pon . tak izin kan lansung kot . huhu . tapi aten tetap paksa mak bagi alasan jugak2 sebab apa tak bagi aten pi kerja . haha . *ayat macam anak derhaka jaa .
huhu . (==') jangan tiru tau ! alasan yang paling simple mak aten bagi > tak dapat lesen lagi . (++,) 
wah , sungguh musabah kan alasan tue . hem , tapi apakan daya . mak aten terpaksa jugak terima yang aten boleh kerja akhirnya ! sebab ya ADALAH .. 

dah ada LESEN dah ! hehe . thanks tau pakcik JPJ :)

sebab tue , aten last2 dapat jugak kerja . nak tau ka aten kerja apa ? takyah laa . malu nak habaq (==') hehe . *ayat gedik . kerja pembantu kedai kat kedai buku jaa . dengaq macam biasa2 jaa kan ? hem , susah ka senang tak kesah laa kan . korang tak kan rasa . sebab yang kerja aten , bukan korang . huhu . bukan nak senang kalau nak senang . bukan nak susah kalau buat susah . haish ! ayat hang ! buat hampa pening2 baca jaa . heee . baca sekali jaa tau . kalau takpaham jugak , jangan ulang baca . hihi . so , sekarang aten masih kerja dan kerja . taktau laa nak berenti bila . kalau nak tau , aten budak paling junior kat kedai tue . huhu . kena terima hakikat (==') memang selalu jadik adek kat mana2 pun . hem , kalau nama pun dah adek . so , kena laa hormati yang tua . bak kata pepatah matah > yang tua dihormati , yang muda disayangi .. hehe (^^) yang nie nak baca dua tiga kali pun takpa . tak kesah ! sebab gerenti dah betoi . heee . so , aten kerja nie tujuan nak carik pengalaman yang lebih kat situ . dan Alhamdulillah . aten dapat . macam2 perkara dah aten lalui kat situ . walaupun aten kadang2 rasa MALAS nak pi kerja . sebab rasa tak larat ! rasa letih . aten tetap teruskan kerja dan kerja . walaupun aten boleh dikatakan tiap2 hari kena beletiaq dengan tauke kedai tue . aten tetap kuatkan hati pi jugak kerja . azam aten engat nak kerja sampai hujung bulan 4 nie . tapi entah kenapa laa berat jaa hati nie . difficult to explain (==') hem , hanya Allah yang tau . kakak2 yang baik ramai sangat tolong aten kat situ . tak pernah berkira pun . ajaq yang nuh laa . yang nie laa  . macam2 laa depa ajaq . huhu . sedih . nanti bila dah berenti kerja , mesti aten rindu nak dengaq suara uncle dengan aunty tue potpet potpet tiap2 hari kat aten . heee . bukan sebab apa . aten nie rajen dan dedikasi laa . haha . *ayat pulun . hem , its oke boss . aten sekarang taktau nak buat keputusan camna . pening2 . lagi pun aten nanti dah nak sambung study . tak kan nak kerja selama2 yaa kot (==') nak kena kejaq dengan mak bapak ka ? hish .. takmau laaa . huhu . tak sanggup ! baik aten pikiaq masak2 . hehe . dari kena alami suasana camtue . heee . tapi yang paling aten pening sekarang , taktau bila nak berenti kerja . adeeei . ekut hati , dari dulu2 lagi aten berenti . hee . sebab kan aten pikiaq nak dapat pengalaman kerja jaa . tue pasai tersangkut sampai laa . huhu . laa nie , taktau laa . harap2 hujung bulan nie laa . mak aten pun suruh camtue . tak kesah laa kan . janji aten dah berupaya dah nak try kerja satu bulan . mencuba itu adalah terbaik ! hihi . dan bagi aten bekerja adalah sangat2 SYOK ! sebab pengalaman adalah kenangan :) kenangan yang sangat2 indah . dan boleh beri keyakinan kat aten bila nak sambung study nanti . insyaALLAH :) doakan tau ! (^^) dan terima laa segala apa2 kelemahan yang ada kat dalam diri kita nie . sebab setiap orang mempunyai kelemahan . dan kelebihan tue kita perlu mempraktikkan dalam hidup kita . jangan simpan kelebihan tue . buktikan korang pun boleh ! yeah ! :) wasalam .

 gambaq dulu2 nie .. zaman takdak kerja apa lansung nak buat nie . hehe . ^^

IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

posted by atenbudaknakai :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen