WELCOME TO

Tuesday, April 03, 2012

sekotak hadiah untuk saya ?

hye ! Assalamualaikum ...
*jawab salam dulu , baru bole baca :)


waaaaah , sekotak hadiah ? mesti korang pikiaq sapa laa yang bagi kat aten hadiah tue kan . hihi . sebenaq yaa kan , mana ada pon . haha . bukan hadiah untuk aten . tapi hadiah untuk mak tersayang aten . hari nie kan birthday mak aten yang ke 45 . heeee :P tapi , aten takdak duit laa nak beli hadiah . macam mana nie ? herm , sedih yaaa . huhu . tapi tiba3 jaa aten terbaca artikel nie .... sebuah story yang menarik hati aten untuk baca .

kisah yaa bermula disini :)

Seorang kanak2 perempuan bertanya kepada ayahnya : " ayah , apakah barang yang paling ayah suka dan ayah sayang ? " 
" kenapa Nabilah ? "
" ayah jawab lah dulu . "
" ni haaa , kotak yang ayah simpan koleksi duit syiling pelbagai negara , " kata si ayah sambil menunjukkan sebuah kotak kayu sederhana kecil . Di dalam yaa dipenuhi pelbagai jenis duit syiling . Si anak mengangguk-angguk .

Beberapa hari kemudian , si ayah mendapati duit syilingnya beralih tempat tersimpan di dalam sebuah plastik lut sinar . Kotak yang disayangi yaa pula telah tiada .

" Nabilah , mana kotak ayah ? Nabilah ambil ya ?" tanya si ayah , agak marah .

" Nabilah pinjam kejap yaa ayah , " jawab Nabilah .

Keesokan yaa , Nabilah menghadiahkan ayah yaa sebuah kotak yang dibalut kemas berserta dengan reben sempena Hari Lahir ayah yaa . Ternyata kotak tersebut ialah kotak si ayah .

" waaaaah , cantik yaa . apa isi yaa Nabilah ? " kata ayah yaa .

" tidak ada apa2 , kosong . " jawab Nabilah .

" Nabilah , kalau kita beri hadiah kepada orang lain , mesti ada sesuatu dalam kotak nie . " tegur si ayah yang kebingungan melihat cuma kotak kosong .

" ayah , saya sudah isi dengan banyak ciuman sayang untuk ayah pada kotak nie . itulah hadiah untuk ayah . " kata Nabilah sambil memeluk ayah yaa .

The End :)


PENGAJARAN :

kasih sayang dan cinta tidak dapat dilihat , namun dapat dirasai oleh mata hati . Kasih sayang selalu yaa tidak wujud dalam bentuk fizikal , namun ia sering wujud dalam bentuk abstrak .


korang dah baca kan kisah nie . herm , bagi aten laa kan . kalau aten sekarang ada duit . memang aten dah beli kan hadiah untuk mak aten . tapi sekarang aten takdak duit . huhu . bila , aten baca kisah kat atas nie . aten rasa lega dan pikiaq . betoi laa cakap anak dia tue . hehe . mungkin aten boleh buat cara nie untuk bagi kat mak aten hari nie . tak salah kan kan ? hihi . apa3 pon , aten nanti dah nak mula kan " new life " . aten dah dapat kerja . hehe . mungkin nanti aten boleh laa kumpul duit untuk beli hadiah kat mak aten . lagi pun , kalau aten kerja . aten boleh laa belajar cara2 untuk bersosial bila aten berada di luaq . kan ? hihi . asyik3 bersosial kat facebook jaa . tak best jugak ! sebab kadang3 membusan kan hidup . huhu . and lastly thankss for reading my story ... (^^) 

syukran jazilan :)



IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen