WELCOME TO

Tuesday, March 13, 2012

yeah !! rm40 ?

hye ! Assalamualaikum . 
*sapa jawab salam aten nie , dapat pahala . hihi
waaaaa , rindu yaaa kat korang semua :) 
dah dua hari dah aten tak update blog . huhu . nak tau dak sebab apa ? hihi . aten sebenaq yaa dua hari nie aten pi hadirkan diri kat kolej komuniti bandar baru darulaman . haaaa , nak tau dak sapa yang ajak aten join nie ? ekceli , my kazen laaa :) nama dia siti khadijah , anak cikgu haris > pk sek perik . hemm , dia dah pi tiga kali dah . tapi aten baru jea sekali nie . sebab aten nie sibuk memanjang sikit . hihi . *sibuk la sangat kan . kalau nak tau orang dok panggil program nie nama kursus penghasilan tat , apam polkadot dan pai . macam sedap jea kan resepi yang nak di ajaq tue kan kan ? hihi . ekceli , memang sedap pun . seronok memang seronok ! huhu . tak rugi sikit pun kalau join kursus nie . best sangat ! macam2 yang aten dapat . walaupun yuran yang di kenakan sebanyak Rm40 tunai . huhu . oke lar tue ! dua hari 40 ringgit . hihi . lagi pun kalau aten dok rumah pun tak buat apa sangat pun . lebih baik aten pi belajaq masak kan :) dapat lar carik pengalaman . bukan aten nie tak pandai masak oke . pandai tue pandai lar . tapi nie bukan belajaq masak lauk2 . tapi masak kuih2 . hihi . nak tengok aten buat kuih apa ? jeng jeng ...
ekceli , nie laaa apam polkadot yang aten belajaq buat tue (^^) 
 haaa , yang nie laa rupa apam polkadot yang belum di masak lagi kalau korang nak tengok . hihi (^^) 
 hem , nie laa periuk untuk masak apam polkadot tue :) 
HAAA !! Nie yang dah masak !  

 
haaaa , nie baru laa nampak jelas kan ? hihi . sedap tau apam nie . dah laa comei2 bentuk dia (^^) sapa yang telebih rajin boleh laaa buat kat rumah . bahan2 dia tak laa susah sangat2 . cuma memerlukan masa lebih sikit jea waktu nak dot dot dia dalam bekas cawan tue haa . (^^) ekut suka korang laaa nak buat bentuk apa2 pun . janji comei . hihi . tak comei pun tak pa . tapi nanti orang tak nak beli laaa . hihi . macam2 bentuk yang aten belajaq . bentuk ladybird , angry bird , cendawan dan last sekali lebah pun ada tau . comei sangat2 . hihi .
best kan ? 

 bukan apam polkadot jea aten belajaq buat , tapi buat kuih tat pun aten belajaq . nak tengok rupa kuih tat tue macam mana ? jeng jeng !! 

waaa , cantik2 kan ? hem , sebenaq yaa .. kuih tat nie dia boleh buat macam2 jenis inti . macam yang aten buat nie inti kastard , inti blueberi berkrim , pastu last sekali inti buah-buahan . ekut suka korang laa nak letak buah apa2 pun . janji buah tue korang suka makan . macam aten tak suka durian . so , aten tak kan letak buah durian laaa dalam kulit tat tue . huhu . nampak macam cantik kan ? tapi masa untuk buat nie , agak lama laa jugak . sebab dia punya kulit tue agak mengambil masa sikit laa nak buat . hihi (^^) hem , apa2 pun aten tetap enjoy ! :)

 hem , dan last sekali yang aten belajaq buat adalah pai (^^) 

hah ! nie laa orang panggil pai buah peach :)


nie pulak pai buah epal dan peach (^^)


ekceli nie laaa muka enjoy kami :) 

 nie laaa cikgu haziana yang lebih dikenali dengan namanya ziana zain . eh eh , tak pun . cikgu ziana jea (^^) hihi . dia spoting sangat2 ! dah laaa hepi2 jaaa . meriah owww group aten nie . hihi .

nie laaa my group !! nampak ceria kan muka2 kami semua :)

hah ! tengok nie ! ceria kan kami :) hihi .

nie kak sepupu kepada sepupu aten > kak syahirah :)
*khusyuk uat kejaa . hihi .


nie muka aten yang pulun . hihi . (^^)
*perasan comei dah nie .

nie muka penat aten bila balek dari kursus tue . muka paling hudusss . heee :P


nie lar owang panggil dapuq azimat . hihi . tanpa dapuq nie , nak masak pun tak boleh kot . heee (^^)


jeng ! jeng ! nie laaa sijil aten :) hihi . nak jugak laaa tunjuk kat korang semua . hihi .
*pulun sikit .  haha .

last sekali aten nak ucap thankss kat korang semua sebab sudi baca entri nie :)
       

 
posted by arnabcutez :)
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen