WELCOME TO

Thursday, December 27, 2012

padahnya apabila mengkufuri nikmat

Assalamualaikum ..
HAI readerss ku sayang ! :)
aku hari nie ada satu cerita nak story kat hampa . aku guna loghat kedah laa tulis kat blog . mintak maap laa kalau tak paham . haha . aku orang utara . hem , hari nie adalah hari pahit untuk aku . tak sangka benda nie akan jadik . dah nama pun pahit . tobat-2 laaa sedih kan kan ? hewhew ! petang tadik , aku turun laaa riadah kan . mula-2 happy-2 laaa kan . masa aku otw nak ber'jogging kan , aku singgah laaa kafe . nak beli makanan . padahal , MOTIF UTAMA nak turun riadah . tapi jadik kot lain pulak . haha . singgah laa kafe . lepas tu nak jadik ceritera kat sini , aku terbau satu aroma makanan yang menusuk kalbu dan jiwa . aroma buah cempedak goreng weh ! perghhh ! wangi gila ! aku dah laaa lama daaa kempunan nak makan cempedak goreng . heeemmm , akhirnya aku pun pi laaa terjah mak cik gerai jual cucuq tuh . first-2 sekali , aku try laaa puji makcik tuh . kot-2 laaa dapat diskaun . HAHA . ceittt ! bajet macam pi shoping-2 kat mall jaaa hang nie ! haha . okay , aku tanya makcik tu "makcik , cucuq cempedak nie 10 biji rm1 ka ? " bajet dapatlaaaa aku makan puas-2 kan kalau 10 biji rm1 . tengok-2 5 biji rm1 . huaaahuaaaaa . sedih bak hiang ! tapi , disebabkan aku mengidam nak makan benda alah tuh . aku beli jugak . hewheww . padahal kaaa , bilaa di pikir-2 kan balik . kat rumah aku pun ada cempedak . nak makan sampai 1 biji buah cempedak pun boleh . berulas-2 boleh aku telan . heeee . tak heran lansung laaa kalau aku tak pi beli . HAHA . tapi nak balik rumah bukan senang . sebulan sekali baru boleh jejak tapak kaki kat rumah . huhu . kalau nak balik hujung minggu biasa pun tak boleh . kalau nak balik kena macam-2 procedure aku kena hadapi . dan salah satu sebab nyaa , matrik nie bukan bapa aku yang punya . so , konklusi nya kat sini . kalau nak balik , kena buad surat . hemmm , apa dia ingat aku nie setiausaha dia kaa ? nak suruh taip-2 surat panjang-2 bagai .. sabar jeaa laaa . okay-2 aku saja luahkan perasaan kat sini . bukan niat nak mencaci atau memaki erk . HAHA . okay , continue my story . lepas aku beli , aku pun makan laaaa dengan lupaa diri atau erti kata lain makan tak ingat dunia . haha . tau dak kenapa ? aku makan sambil berjalan kot . haaaa , nie laaa perangai aku yang aku tak boleh nak control . suka sangat makan berjalan . padahal banyak sangat-2 kot tempat yang tersedia cantik cun segak lawa memang boleh aku duduk makan dengan sopan dan tertib . dok ekut perangai syaitan sangat . tuu jadik macam tu . huhu . (ceritera tak habiss lagi okay )
lepas habis aku berjalan sambil makan , mulaaa laaa malas nak berjogging . haha . perangai macam apa lagik . tudiaaaa laaaa , bilaa dah makan . perut pun kenyang . jadik malas habis laaa satu badan . sikap negatif nie dilarang ekut . tapi kan , dengan semangat yang kental . aku kuatkan semangat untuk berjalan jugak . habis jenjalan satu round pusing kawasan matrik . aku pun mulaaa laa nak mencari mangsa pertama aku . aku dengan kawan aku nie pi laaa try bodek budak yang ada pinjam basikal . sebab kan malas dah nak jogging aku tukar mood nak kayuh basikal pulak dah . heemmmm , nie laaaa aku . best kaaan jadik aku ? dapat jugak laaa aku rilekss-2 kayuh basikal . dapat laaa jugak makan angin , cuci mata tengok budak-2 matrik nie main . macam-2 permainan ada . ada futsal , bola keranjang bukan mata keranjang , and paling favourite sekali laaa sekarang depa dok main badminton . hemmm , suka sangat depa kat badminton . aku nak pukui bulu tangkis pun takut . takut nanti terpukui orang tak ke padah nama nyaa . ngeeee ~ habiss jaaa aku riadah , aku pi laaa kafe nak menjamu selera aku yang tinggi meninggi nie . kunun-2 nyaa penat riadah laaa tadik . haha . aku pesan laa maggi goreng dengan telur mata kerbau . nak jadik ceritera , kafe tu masak lambat . aku nie sampai mengantuk-2 laaa tunggu makanan tu nak siap . nasib laa takdak katil dengan bantal . kalau tidak memang aku tidoq dulu laaa alamatnya . haha . haishh ! haish ! kalau nak di ikutkan hati aku , nak jaa aku pi masuk tolong chef-2 kat dalam kafe tu masak . lambat betoi ! aku nie punyaa laa kebuluq . makanan lambat siap . sabar jaa tadik . disebabkan aku sabar , last-2 makanan aku order tadik pun siap . lepas jaa aku bayar , tibaaaaaaa-2 !!!!!!!!!! pranggggggggggggggg! kedebush ! aaaaaaaaaaaa ! ya Allah , makanan aku ! teruih semua orang kat kafe tu tengok aku dengan penuh simpati . tapi nampak muka depa-2 tu macam tak kesian kat aku pun . tapi macam nampak nak maki aku adaa laaa . sebab habis lantai kafe tuh dengan maggi goreng aku . arghhh ! dah laa telur mata kerbau aku pun dah jadik santapan lantai kafe . sudah cukup sudah . aku sedih tahap babun ! di sebabkan aku malu , aku pun lari meninggalkan kafe lepas aku makan saki baki maggi yang masih ada dalam pinggan tue .. kesudahan nyaaa , aku diet malam nie . melayang RM3.40 aku malam nie ...
 P/S : JANGANLAH SESEKALI MENGKUFURI NIKMAT YANG KITA ADA . 
*seperti makan sambil berjalan . teheeeee :P


perbezaan dulu dan kini .
kiri : tahun 2006 
kanan : tahun 2011 
 aku mengalami perubahan semasa aku tamat persekolahan ketika tingkatan 5 :)

# gambar ini hanyalah sekadar gambar hiasan sahaja . tidak ada kena mengena antara hidup dan mati seseorang . beware ! jangan tengok lama-2 . nanti mesti hampa gelak kuat-2 .
ngeeee !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments :

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen