Skip to main content

hidup tak selalunya indah

Assalamualaikum ,
 
halooo readers ku ! 
 
aku selalu mengharapkan hari ini akan lebih baik daripada hari semalam . aku punya hati untuk terasa dan merasa sedih . kadangkala benda yang simple pun aku boleh terasa . huhu . apa lah kau aten ? yang tuh pun nak pikir ka ? haha . okay , aku akan cuba untuk lupakan segala kesedihan tapi aku akan simpan kesedihan nie sampai bila bila . aku tau orang tak akan paham apa yang aku rasa . tak payah laa amek kesah hal aku kan ? HAHA . aku lawak jaa okay . ekceli , kemarin aku pi jalan2 dengan buah hati aku . dia lah yang selalu teman aku jenjalan kat Jitra neh . asal bila aku cuti jaa , konfem dia tawar kan aku keluaq dengan dia . HAHA . aku kadang2 syok laa jugak kan . ada kawan macam dia . walaupun dulu kami tak rapat , tapi kami kamching . kamching tuh serupa macam satu kepala laa . huhu . tak paham sudah . aku tak mau explain banyak3 . haha . kemarin aku ingat nak pi tengok cerita sweet kat wayang . cerita ISTANBUL AKU DATANG . tapi masalahnya cerita tuh start lambat kot . menyampah aku (==') spoil gilaa . dah tak jadik pi tengok cerita tuh , last2 aku pi makan2 dulu dengan dia , sepupu dia dengan kak dia . makan tuh dah jadik perkara WAJIB aku akan buat bila keluaq . HEHE . BUDAK MAKAN KUAT . macam neh laa . kami makan kat LEKO LEKO . hampa tau LEKO tuh apa ? kopok leko laa oii . macam laa ulu sangat benda neh . haha . okay aku melawak jaa . apa2 pun dia yang tolong bayaq kan . baik baik . 
 
 
neh diaaa kopok LEKO tuh . perghhh !
 
 
 
ayoooooo ! apesal kopok tuh jadik gelap semacam jaa (==')

# edit punya pasai . HAHA



Aaaaaaummmm ! HEHE . sweet tak kami ?

# toksah buad muka jelesh shagat laaa weh (==')

 lepas makan , kami semua pakat pi melaalaakk kat C-Mart . HAHA . buang tension abes . jerit jangan tak jerit . aku pi KAROK puas2 semalam . aku nak habiskan cuti aku dengan enjoy sehabis mungkin jugak . sebab aku dapat bercuti semester 1 neh lima hari jaa weh . kesian kat aku kan ? HAHA . buad muka kesian sat .

 # muka abes kesian dah neh . HAHA .

HAAAAA ? apa ? khamis neh balik kmk dah ? arggghhhh ! kena terima hakikat . takpa takpa , berjuang demi kolej . ngeh ngeh ngeh . boleh dak tera tuh ? ekceli , aku dah abes semester 1 . semester dua bakal menjelma tak lama lagi . insyaAllah , kalau memang masih ada lagi rezeki aku kat matrik tuh . aku nak pulun belajaq betoi2 . aku takmau dah maiin2 . tak serius lansung aku belajaq . (==') ntah apaa laaa nak jadik dengan result semester 1 aku nanti . gerun aku dengaq weh . tapi aku dah jawab , so aku tawakal dan redho jaa laa kan . hem , lagi dua hari cuti aku nak jalan2 puas3 . nasib laaa mak aku seorang yang memahami . dia nak laa jugak bawak aku jalan3 . pi kuala perlis , pekena LAKSA KUALA . hihi . aku punya febret tuh . apa pun doa untuk aku tau . bagi aku berjaya dalam hidup . 

# mimik muka aku neh . jangan usha lama2 tau , nanti jatuh cinta . HAHA .










muka aku ada tak IRAS macam kilafairy ?

  # jika ya , sila komen . HAHA . 

 
  WASALAM :)


Comments

Post a Comment

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

Popular posts from this blog

sedih bila dapat POINTER RENDAH ?

SUMBER INSPIRASI SAYA UNTUK SEMESTER 2 :) thanks kakak 'gadis biasa' sebab anda telah menyedarkan diri saya supaya jangan mudah mengalah dan putus asa dalam belajar . bagus untuk semua student student yang masih lagi belajar kat luar sana . jangan lupa baca cerita inspirasi ni .  TERBAIK from Facebook Page UniMAP Confession !  just for share only .




Assalamualaikum.

saya ada satu kisah inspirasi nak cerita .
saya masuk Unimap dari kolej matrikulasi dengan pngk 2.4 sahaja .

saya fikir memang xde U pun nak terima saya, Alhamdulillah Unimap tawarkan saya dengan kos yang menarik .
saya ni pelajar biasa2 je .
kalau belajar tu, susah sangat nak menghafal . so kalau ada subjek2 menghafal ni , memang saya kena effort lebih untuk menghafal .
semester 1 saya di Unimap , saya dapat pointer 2.6 je . tu pun mak ayah dah happy sebab saya lulus . tapi... jauh di hujung hati saya ni teringin sangat nak 3.0 pointer . yela , dari matriks lagi xpenah dapat 3.0 pointer .
so sem2 , saya cuba lagi .…

HUJAN RAHMAT :)

Assalamualaikum , hye uoll's !  

Today is tuesday , 10/9 

Alhamdulillah Alhamdulillah , sebab dah banyak hari kat kawasan Jitra ni asyik hujan . happy for this ! hujan kan tanda nya RAHMAT :') "hujan rahmat" ok . aku pun bersyukur laa sebap dapat lagi rasa hujan kan kanss . bila hujan turun boleh laaa kita sama sama amalkan doa ketika hujan :) jom sama sama kita amalkan .

 boleh laa kot kita usaha sama sama untuk amalkan doa ni :) mudah je kan ? hihikss . insyaAllah , Allah akan menggantikan dengan pahala yang berlipat ganda pada hambaNYA .


siapakah minah rewang itu ???

hye ! Assalamualaikum :) *jawab salam aten cepat ! dapat pahala . hihi .
oke ! haha . minah rewang apa laa pulak nie aten oii . takdak ka benda len yang "hang" nak sebut . heee . mai laar kita stretching2 dulu pagi2 nie . baru kita baca . haha . 
oke ! first kita lari2 dulu ...