WELCOME TO

Friday, June 15, 2012

perkembangan hidup aku !

hai hai ! Assalamualaikum ..
salam satu Malaysia :)
cerita aku pada waktu sekarang . bermula yaa kisah seorang gadis yang bernama faten nabilah rushdan . waaaa ! panggilan manja : aten ^^, haha ! gedik gilaa . oke oke . aten nak merapu pun malas dah laa nie . sebab aten sangat sangat sibuk sangat sekarang . tanggal 27 mei 2012 , aten dah bergelar menjadik seorang pelajar matrik . hem , dah hampir dua minggu dah aten dah mulakan hidup kat sana . ceeewaah ! sana laaa sangat . ayat macam belajaq jauh jaa kan . hewhew . biasalaa . pulun sikit ! memang macam nie . haha . ekceli , aten duk kat matrik tue . oke jaa buat masa sekarang . aten rasa nikmat sangat sangat pada awal yaa bertemu kasih di matrik changlun tue . 
sebab pertama : dekat dengan rumah :P 
kedua : tak payah dah nak kalut kalut beli tiket bas sebab nak balik rumah .
ketiga : kalau ada apa apa barang , boleh jaa mesej mak . teruih dapat . haha .
keempat : mak ayah akan selalu mai tengok kat matrik tiap tiap minggu :P
kelima : dapat jumpak kawan kawan masa sekolah rendah dulu dulu . 
keenam : tak payah susah susah nak keluaq outing beli barang tiap tiap minggu . haha .
ketujuh : rasa bangga sebab duk dekat . *abaikan
kelapan : sebab senang dapat kawan . baik baik belaka !
kesembilan : syok jugak study kat sini .
kesepuluh : ada basikal boleh kayuh untuk riadah . haha .
 yuckss ! haha . gedik gedik kan sebab sebab tue . hmmm , awad ? ampa jeles ka ? haha . toksah jeles sangat laa kan . sebab lepas nie , maybe rezeki aten belajaq jauh jauh pulak kan (==') oh tidak ! rasa susah dan sedih laa pulak ! huhu . sebab setahun jaa kat matrik nie . lepas nie , mengaji kat lain pulak . huaaaahuaa . aten akan cuba untuk menerima hakikat dan kenyataan nie . oke ! tak pa . aten dah biasa dah . duk baling lima tahun . rasa macam sat jaa owww . padahal dulu waktu mengaji , rasa macam lama nak mampuih . hewhew . apa apa pun Allah itu Maha Adil oke ! aten duk sini , oke jaa . best sangat ! sebab dapat roomate budak kelate . haha . suka tengok depa . comei comei . hewhew . segak oww ! kembang habeh laa kalau depa baca nie . haha . depa sokmo kecek jaa . sampai kadang kadang malas nak sembang banyak banyak . haha . dan hat paling paling aten tak lupa sekali . depa cakap , depa tak sangka hat oqang oqang kedah nie peramah peramah belaka . haha . engat oqang kedah nie sombong kaa . dak oww . kami baik baik jaa noh . hehe . sapa sapa dia rasa dia masih oqang kedah , tolong rasa bebangga sat . HAHA . dari segi belajaq , oke . tapi kena selalu rajin laa . baca buku kena tiap tiap hari . hmm , aten tak buat pun . haha . kadang kadang jaa baca . tue pun bila ada mood . haha . tapi exam dah dekat nie . lagi bapa bulan jaa . hmmm , kena studi jugak laa pasnie . kalau dok kira mood , sampai bilaa bila pun takmau studi . haha . tengok laa , baru jaa masuk matrik . dah malas . hish hish . dugaan sungguh laa . hmm , nafsu tue banyak sangat . tapi aten lebih suka dok asrama , dari balik rumah . nak tau pasaipa ? sebab dok rumah , nie laa kerja aten . asyik online takpun blogging . haha . takdak keja lain dah haih . huhu . so pity ! tapi tue laaa , kalau dok asrama syok oww . sebab asyik nampak oqang studi studi jaa . so , kita pun nak studi jugak laa . jeles ! hewhew . lagipun , aten balik minggu nie pun sebab nak buat assignment . waaaaa ! titerr ada dah assignment ! haha . hampa ada ? bangga sat .(==') tapi tue laaa , kerja buat assignment jaa . dah laa banyak . agak beban laa . tapi tue lumrah laa kan . sebab nak mengaji tinggi tinggi kena laa buat benda hat complicated sikit . hewhew . dok sana , macam macam ada . tak yah laa dok risau sangat . kat matrik , kalau malas sangat basuh baju . ada disediakan mesin basuh baju oww . tapi kena buh duit syiling arr . engat buta buta free kaa . haha . aten agak teruja laa , sebab dapat tengok mesin tue . first time kot (==') haha . rasa macam lawak jaa . hehe . tue kat asrama pompuan . kalau asrama laki tak tiaww laa kan . sebab hari tue pun , ada jugak laa budak laki kelas cakap . dia nak balik rumah tiap tiap minggu pun sebab nak basuh baju . haha . hish hish . agak terus terang laa budak laki tue kat aten . haha . so , bagi aten . kat mana mana pun . sama jaa . laki memang macam tue . susah nak jumpak hat rajin basuh baju . haha . oppss ! tak mengata oke . cuba cakap hat realiti . hehe . bukti yaa , aten dah search dah soqang soqang laki kat matrik tue . perangai macam mana . haha . search dari segi macam macam . hari hat balik kampung kemarin pun , aten usya beg beg depa suma besaq besaq belaka . hewhew . try bukak tengok . mesti baju jaa . haha . dan dalam kuliah agak seronok jugak . sebab dapat dok dalam air cond . haha . sangat sejuk . tapi aten tak pernah lagik laa try tidoq waktu kuliah . sebab rasa janggal . malu laa kat lecturer wey ! haha . sat g lecturer announce nama baru tau . haha . hakikat yaa , semua lecturer kenai aten ka ? haha . tak kenai pun . tapi mungkin lepas nie akan lebih kenai laa kan . yang aten paling paling tak sangka . modul yang aten ambik sekarang nie kan kan , laki laki ramai nak mampuih . kira dalam satu kelas tue , boleh hitung laa budak pompuan ada berapa . haha . punya laa sikit . kadang kadang naik segan jugak laa . tapi , best sebab budak laki matrik yang ambik kos sama dengan aten , semua sporting sporting belaka . sampai kan , nama aten seniri pun depa tau . haha . engat tak kenai . siap teguq panggil nama lagik tue . hebat ! haha . lepas nie , insyaAllah kalau aten rajin . aten update lagik . hehe . nak sambung buat assignment pulak nie . adeeeei ! minggu depan aten ada test subjek sains komputer . doakan aten jawab semua soalan yaa . haha . takut . eerrr , dan thankss sebab mau baca entri nie .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

8 comments :

  1. sains komputer best ^^
    good luck :)

    ReplyDelete
  2. HAHA . yaa betoi betoi ! amin .. thankss kak ! hehe

    ReplyDelete
  3. nampak kat kolej ritu . tapi takot nak tegoq kot2 silap org . gud luck yo :D

    ReplyDelete
  4. haaaa ? biaq betoi ? hish ... awad tak penah perasan pun . huuhuuu . maseh wan ! amin ..

    ReplyDelete
  5. dok kalot dok wat assignment kot? kes tu tak perasan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA ! kalut ? nampak kat mana ? library ka ? haha

      Delete

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen