WELCOME TO

Thursday, May 24, 2012

rumah kata pergi , matrik kata mari ....




hai hai dan Assalamualaikum :)
Salam Satu Malaysia !
#bangga sat sebab dapat jadik rakyat Malaysia yang aman dan makmur nie ...
ALHAMDULILLAH ..

err , sebenaq yaa otak aten nie maseh blank lagik kot . taktau nak tuleh apa kat sini . kahkah ! tajuk dah tak boleh blah dah bila baca . HAHA . tajuk tue mai dari lubuk perasaan kot . tetiba jaa termerapu dan tepikiaq tajuk tue . HAHA . ekceli aten update nie pun mungkinss dah lambat dah . ada lagik dua hari kot . kita nak bertemu bersua kat SANA . SANA tue mana ? cewaah , buat tanya konon konon . HAHA . mai nak habaq ! Kolej Matrikulasi Kedah kat Changlun naaa . jangan sesat pulak ! kahkah . apa apa pun aten seronok laa sangat sangat . sebab ada jugak manusia yang rajin rajin telampau buat Group kat Fb . orang panggil Group KMK '94 (changlun) cewaah ! bukan main unik nama group tue wey ! aten suka . terimas kawan ! hehe . tapi jangan laa orang lain dok mengata pulak kan . tujuan kita ada group nie aten tau , bukan nak Asabiyah naah . errr , Asabiyah ? ish laa , mai nak habaq mai kat hampa.


`Asabiyya atau asabiyah (bahasa Arab: عصبية, Asabiya) merujuk kepada perpaduan sosial dengan penekanan kepada perpaduan kaum, kesedaran kumpulan, dan perpaduan sosial,asalnya dalam konteks fahaman macam berpuak puak . berpuak puak tue macam suka buat kumpulan masing masing .


InsyaAllah , kita kita buat group nie bukan tujuan itu . tapi nak mengeratkan ikatan silaturahim antara kawan kawan kan ? hihi . kami kami nak laa jugak kenai kenai antara satu sama lain . kenai siap siap lagi syiok wey ! nanti pi sana , tak laaa cangak ulu sangat ! err , cangak ulu apa ? hampa taktau diam ! kahkah . tue loghat oqang kedah naa . HAHA . sapa tau baguih . kiqa dia kedah piawww laa tue ! :D aten kat sini nak laa say Hai kat hampa hampa yang nak pi matrik tue . kahkah . mungkin dari sini kita boleh kenai kenai . aten nak bagik pepatah pujangga kat hampa nie ! dengaq elok elok naa . TAK KENAL MAKA TAK CINTA . errr , tak boleh blah lansung hang aten oi ! kahkah . biasalaa kan , orang sekarang kan selalu sebut " walaupun muka kami garang , tapi dalam hati ada taman " .. auwwww ! so sweeet ! suka suka :) HAHA . ayat tue selalu yaa mat mat romeo laa yang selalu pakai . nak tackle aweeksss aweekss hat hat cun laa kunun . padahai tak hensem . kahkah ! err , sori . tak dak kena mengena antara hidup dengan mati pun . nanti nanti pi sana , kalau tak kenai . teguq teguq laa kan . jangan laa terlampau eksyen sangat . nanti orang takut nak kawan . pi sana tujuan kita mesti teguh . jangan pi dok main main pulok . sebab macam macam orang dah dok sebut , pi matrik kena pulun habis habis . jangan main main . kuliah jangan PONTENG . kena rajin laa . macam macam laa . kalau nak sebut , sampai kesut tak habeh . hewhew ! pi sana jaga etika kita sebagai pelajaq matrik yang berjaya . kita harus buktikan bahawa kita yang pi matrik nie . sememang yaa rajin dan bersemangat untuk berjaya ! yeehaaaaaa ! errr , ntah paa paa . merapu habeh dah laa . bukti kan yang kita nak berjaya . jangan peduli kata orang , matrik tue susah . think positive ! u can change ur life ! hikhooo :) and cheersss cheerss alwayss ! ^^, nak pekenai diri sat , aten ambik modul dua kat matrik . hampa ? keke :P barang barang aten tak beli lagik pun . hampa ?

#selamat berjuang kawan kawan ! walau dimana kita berada , rajin itu PENTING . dan berdoa selalu :)

p/s : bagi kawan aten kat smkA Baling , aten nak say HAI HAI . jumpak lagik noh kita . jodoh panjang laa katakan :D apa apa pun syiok dapat jumpak hampa lagik ! HAHA . yang aten tau , Rahmah , Rahimah , kak Bell , Tymah , Mashitah , Umaq , Azri , Hakim , Fikri , Pali dan Ameq :) hehe . hat tue jaa yang aten tau . sori naa , kalau hat lain tak tiaww wey :')

SALAM PEKENALAN WEY !
nah ! LOGO kebanggaan matrik kedah :) HAHA .  
  walaupun matrik kita jauh kat dalam Hutan getah . tapi kita tetap sempoi ! HAHA . err , BOLEH KOT NOH KALAU TERA TUE ? (==')
# matrik , wait me ! i come to you ! HAHA .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

6 comments :

  1. wahh..sy dulu dpt kuala nerang kedah..jiran ni..apepon,gud luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka ? kahkah :D maseh farhana ^^, doakan kejayaan kami di sana :)

      Delete
  2. selamat datang junior :D

    walaupun pendalaman matrik changlon best!

    good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ! ya ! dah tau . matrik changlun mang tebaik ! hehe . thankss kak farahin ^^,

      Delete

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen