Skip to main content

hanya sekali seumuq hidup (!)

hai hai (!)
 Assalamualaikum umat umat Islam sekalian :)
#jawab jawab salam tue .

hari hari yang bakal berlalu . huhu . aten hari nie masih gelisah lagi memikir kan masa depan aten seniri . taktau nak pilih keputusan apa yang paling terbaik . tapi yang aten paling sedih sekali , malam nie adalah malam terakhir untuk aten buat keputusan untuk tak terima tawaran dari KOLEJ MARA KUALA NERANG . huhu . aten dulu apply pun sebab takut takut takdapat lansung tawaran mana mana . tue sebap apply jugak tue . tapi Alhamdulillah ada rezeki nak dapat . tapi macam aten nak cakap laa kan . kalau masuk kolej tue , memang la dapat sambung Foundation Science and Technology . tapi satu jaa yang paling aten taksuka pasai Kolej nie . syarat yang kena kat situ , bila nak sambung degree kena sambung study kat UNIKL semata mata ja . kira yaa nak sambung kat IPTA lain lain tak boleh laa . tue yang paling SPOIL tue . huhu . apa apa pun , besok laa tarikh yang ditunggu tunggu bagi budak budak yang bakal pi sana . walaupun aten takdapat pi , aten tetap nak ucap semoga berjaya untuk depa . bukan senang nak jadik seorang pelajar yang baru ditempat yang baharu . kan kan ? hehe . # AYAT MACAM TAKE CARE laa kunun kunun ya (!) HAHA . apa apa pun dalam dalam serabut serabut memikirkan UNIKL . mak aten pulak ajak pi kenuri kawen kawan dia (==') so , aten kena laa ekut jugak . kenuri tue kat Jalan Tok Keramat . kalau pi kenuri , dapat jugak laa aten merasa makan nasik minyak kan kan ? HAHA . kalau nak tunggu makan nasik minyak abang abang sendiri , alamat yaa pakat kebuluq laa aten . lambat lagik laa rasanya (!) HAHA . biasala  , namapun lelaki . susah sikit laa nak kawen awai awai nie . sebap tanggungjawab besawww tue (!) nak kena jaga anak orang tue . bukan yaa anak kucing . HAHA .

# muka ceria ceria nak makan kenuri (!) hewhew 

# sambil sambil berfacebook lagik oww (!) sakan sungguh kan anak dara yang sorang nie . HAHA .
 
aten punya laa siap awai nak mampuih . hehe . mau dak (!) aten lapaq laa . dah laa waktu tue tengahari kot . memang dah kena time lunch laaa . hem , lapaq laa kawan . haha . dalam setengah jam jugak laa aten tunggu . pastue baru pi . adoiii (!) lambat gilaa kot aten tunggu . tunggu mak punya pasai laa . hewhew . sampai muka dah jadik macam nie dah laa 

# muka aten nampak begitu terokss gilaa waktu nie . HAHA . 

BURUK gilaa muka aten yang nie . HAHA . muka dah macam rupa orang lepas kena cerai jaa kan kan . HAHA . muka innocent (==') hewhew . lepaih lepaih makan tue baru laa ceria meria balik (!) muka budak kenyang .

 # HAHA . aten gelak nie aten gelak nie . 

gambaq nie dah serupa macam gambaq ala ala zaman 80-an jaa bila tengok . terok gilaa kot aten edit . HAHA . biasala , aten nie bukan yaa pandai edit edit gambaq sangat pun . HAHA . #bajet bajet .

 # nah tengok (!) muka budak yang memang suka buat buat muka comei bila ambek gambaq seniri . HAHA .

# BALING (!) im coming to you (!) hewhew (^^) 

p/s : doakan aten selamat sampai dan pulang dari BALING besok :)
(SAPA PERASAN ? aten suka buat PEACE . haha )

wasalam .

posted by atennabila .

 


 

Comments

Popular posts from this blog

sedih bila dapat POINTER RENDAH ?

SUMBER INSPIRASI SAYA UNTUK SEMESTER 2 :) thanks kakak 'gadis biasa' sebab anda telah menyedarkan diri saya supaya jangan mudah mengalah dan putus asa dalam belajar . bagus untuk semua student student yang masih lagi belajar kat luar sana . jangan lupa baca cerita inspirasi ni .  TERBAIK from Facebook Page UniMAP Confession !  just for share only .




Assalamualaikum.

saya ada satu kisah inspirasi nak cerita .
saya masuk Unimap dari kolej matrikulasi dengan pngk 2.4 sahaja .

saya fikir memang xde U pun nak terima saya, Alhamdulillah Unimap tawarkan saya dengan kos yang menarik .
saya ni pelajar biasa2 je .
kalau belajar tu, susah sangat nak menghafal . so kalau ada subjek2 menghafal ni , memang saya kena effort lebih untuk menghafal .
semester 1 saya di Unimap , saya dapat pointer 2.6 je . tu pun mak ayah dah happy sebab saya lulus . tapi... jauh di hujung hati saya ni teringin sangat nak 3.0 pointer . yela , dari matriks lagi xpenah dapat 3.0 pointer .
so sem2 , saya cuba lagi .…

HUJAN RAHMAT :)

Assalamualaikum , hye uoll's !  

Today is tuesday , 10/9 

Alhamdulillah Alhamdulillah , sebab dah banyak hari kat kawasan Jitra ni asyik hujan . happy for this ! hujan kan tanda nya RAHMAT :') "hujan rahmat" ok . aku pun bersyukur laa sebap dapat lagi rasa hujan kan kanss . bila hujan turun boleh laaa kita sama sama amalkan doa ketika hujan :) jom sama sama kita amalkan .

 boleh laa kot kita usaha sama sama untuk amalkan doa ni :) mudah je kan ? hihikss . insyaAllah , Allah akan menggantikan dengan pahala yang berlipat ganda pada hambaNYA .


siapakah minah rewang itu ???

hye ! Assalamualaikum :) *jawab salam aten cepat ! dapat pahala . hihi .
oke ! haha . minah rewang apa laa pulak nie aten oii . takdak ka benda len yang "hang" nak sebut . heee . mai laar kita stretching2 dulu pagi2 nie . baru kita baca . haha . 
oke ! first kita lari2 dulu ...