WELCOME TO

Thursday, May 24, 2012

rumah kata pergi , matrik kata mari ....




hai hai dan Assalamualaikum :)
Salam Satu Malaysia !
#bangga sat sebab dapat jadik rakyat Malaysia yang aman dan makmur nie ...
ALHAMDULILLAH ..

err , sebenaq yaa otak aten nie maseh blank lagik kot . taktau nak tuleh apa kat sini . kahkah ! tajuk dah tak boleh blah dah bila baca . HAHA . tajuk tue mai dari lubuk perasaan kot . tetiba jaa termerapu dan tepikiaq tajuk tue . HAHA . ekceli aten update nie pun mungkinss dah lambat dah . ada lagik dua hari kot . kita nak bertemu bersua kat SANA . SANA tue mana ? cewaah , buat tanya konon konon . HAHA . mai nak habaq ! Kolej Matrikulasi Kedah kat Changlun naaa . jangan sesat pulak ! kahkah . apa apa pun aten seronok laa sangat sangat . sebab ada jugak manusia yang rajin rajin telampau buat Group kat Fb . orang panggil Group KMK '94 (changlun) cewaah ! bukan main unik nama group tue wey ! aten suka . terimas kawan ! hehe . tapi jangan laa orang lain dok mengata pulak kan . tujuan kita ada group nie aten tau , bukan nak Asabiyah naah . errr , Asabiyah ? ish laa , mai nak habaq mai kat hampa.


`Asabiyya atau asabiyah (bahasa Arab: عصبية, Asabiya) merujuk kepada perpaduan sosial dengan penekanan kepada perpaduan kaum, kesedaran kumpulan, dan perpaduan sosial,asalnya dalam konteks fahaman macam berpuak puak . berpuak puak tue macam suka buat kumpulan masing masing .


InsyaAllah , kita kita buat group nie bukan tujuan itu . tapi nak mengeratkan ikatan silaturahim antara kawan kawan kan ? hihi . kami kami nak laa jugak kenai kenai antara satu sama lain . kenai siap siap lagi syiok wey ! nanti pi sana , tak laaa cangak ulu sangat ! err , cangak ulu apa ? hampa taktau diam ! kahkah . tue loghat oqang kedah naa . HAHA . sapa tau baguih . kiqa dia kedah piawww laa tue ! :D aten kat sini nak laa say Hai kat hampa hampa yang nak pi matrik tue . kahkah . mungkin dari sini kita boleh kenai kenai . aten nak bagik pepatah pujangga kat hampa nie ! dengaq elok elok naa . TAK KENAL MAKA TAK CINTA . errr , tak boleh blah lansung hang aten oi ! kahkah . biasalaa kan , orang sekarang kan selalu sebut " walaupun muka kami garang , tapi dalam hati ada taman " .. auwwww ! so sweeet ! suka suka :) HAHA . ayat tue selalu yaa mat mat romeo laa yang selalu pakai . nak tackle aweeksss aweekss hat hat cun laa kunun . padahai tak hensem . kahkah ! err , sori . tak dak kena mengena antara hidup dengan mati pun . nanti nanti pi sana , kalau tak kenai . teguq teguq laa kan . jangan laa terlampau eksyen sangat . nanti orang takut nak kawan . pi sana tujuan kita mesti teguh . jangan pi dok main main pulok . sebab macam macam orang dah dok sebut , pi matrik kena pulun habis habis . jangan main main . kuliah jangan PONTENG . kena rajin laa . macam macam laa . kalau nak sebut , sampai kesut tak habeh . hewhew ! pi sana jaga etika kita sebagai pelajaq matrik yang berjaya . kita harus buktikan bahawa kita yang pi matrik nie . sememang yaa rajin dan bersemangat untuk berjaya ! yeehaaaaaa ! errr , ntah paa paa . merapu habeh dah laa . bukti kan yang kita nak berjaya . jangan peduli kata orang , matrik tue susah . think positive ! u can change ur life ! hikhooo :) and cheersss cheerss alwayss ! ^^, nak pekenai diri sat , aten ambik modul dua kat matrik . hampa ? keke :P barang barang aten tak beli lagik pun . hampa ?

#selamat berjuang kawan kawan ! walau dimana kita berada , rajin itu PENTING . dan berdoa selalu :)

p/s : bagi kawan aten kat smkA Baling , aten nak say HAI HAI . jumpak lagik noh kita . jodoh panjang laa katakan :D apa apa pun syiok dapat jumpak hampa lagik ! HAHA . yang aten tau , Rahmah , Rahimah , kak Bell , Tymah , Mashitah , Umaq , Azri , Hakim , Fikri , Pali dan Ameq :) hehe . hat tue jaa yang aten tau . sori naa , kalau hat lain tak tiaww wey :')

SALAM PEKENALAN WEY !
nah ! LOGO kebanggaan matrik kedah :) HAHA .  
  walaupun matrik kita jauh kat dalam Hutan getah . tapi kita tetap sempoi ! HAHA . err , BOLEH KOT NOH KALAU TERA TUE ? (==')
# matrik , wait me ! i come to you ! HAHA .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 19, 2012

wasiat dari mak aten :)


Assalamualaikum ,
dan apa khabar dengan IMAN IMAN korang korang semua hari nie ?
# aten harap iman iman korang semua sekarang , semakin bertambah tambah . hehe .

dan akhir yaa , aten update jugak blog nie . huhu . aten tau mesti ampa rindu kat aten puyaa . kahkah (!) #perasan yew (==')
# maaf gila (!) sebab aten terpaksa dan dipaksa jugak meng'update blog nie . haha .
mak aten , suruh aten update jugak peringatan nie . sebab semua nie penting gila dan penting sangat dalam kehidupan aten dan ampa semua :) aten harap ampa semua dapat baca sampai perabeh(habis) naah (!)

soalan cepu tak cemas :
bagaimana cara untuk kita mendapatkan kejayaan di dunia dan akhirat dan diredhoi 100% oleh Allah ?

mak aten bagi pesanan  : (jawapan)

anak kunci untuk mendapatkan KEJAYAAN dalam hidup :

* anak kunci bagi HAJI ialah IHRAM 
* anak kunci bagi KEBAIKAN adalah SEDEKAH 
* anak kunci bagi REZEKI ialah SOLAT 
* anak kunci bagi SYURGA ialah TAUHID
 ( mengESAkan ALLAH )

selain dari itu ,

anak kunci bagi ILMU ada dua :

1 . banyakkan tanya soalan yang baik dan bersopan apabila bertanya .
2 . beri perhatian pada apa yang kita belajar .


seterusnya ,

anak kunci bagi KEJAYAAN ialah SABAR .

anak kunci untuk mendapatkan pertambahan dalam NIKMAT ialah BERSYUKUR .

anak kunci bagi mendapatkan KEWALIAAN(mendapat kecintaan dari Allah)ialah BERZIKIR dan sentiasa INGAT PADA ALLAH .

anak kunci bagi TAKWA ialah KEBAIKAN .

anak kunci untuk mendapatkan TAUFIK (sentiasa berusaha untuk melakukan sesuatu yang baik) daripada Allah ialah BERMINAT dan GEMAR untuk membuat kebaikan

 

anak kunci bagi mendapatkan KEINGINAN (kehendak) ialah DOA .

anak kunci untuk menjadi ZUHUD(tak berapa cintakan dunia) ialah GEMAR kepada urusan akhirat .

anak kunci bagi menambahkan IMAN ialah BERFIKIR apa yang dicipta dan dijadikan oleh Allah .


anak kunci untuk masuk ke dalam HADRAT ALLAH (dalam ilmu Allah) ada 2 :

1 . serah hati kita bulat bulat pada Allah 
2 . ikhlas dalam setiap keadaan sama ada semasa marah ataupun sayang .


anak kunci untuk menghidupkan hati yang telah mati :

1 . berusaha untuk mentadabbbur(mengkaji dan faham) apa yang diperintahkan di dalam al-Quran .
2 . merendah diri dan menghina diri di depan Allah ketika waktu sebelum masuk subuh
(1 pertiga malam )
3 . meninggalkan segala dosa .

anak kunci untuk mendapatkan curahan rahmat dari Allah ialah berbuat baik dan IHSAN(kasih sayang) kepada Allah dan berusaha menolong semua makhluk yang ada di dunia tak kira binatang ataupun manusia .



anak kunci untuk mendapatkan rezeki yang LUAS ialah berusaha dan sentiasa berkata :

 "ASTAGHFIRULLAHALAZIM "


anak kunci bagi mendapatkan KEMULIAAN ialah TAAT .

dan akhir sekali :

anak kunci bagi KEJAHATAN ialah CINTAKAN DUNIA dan PANJANG ANGAN ANGAN . (negatif)



kesimpulan :
kata Saidina Ali Karamah Wajhah : " rezeki itu ialah ia (rezeki) pergi cari kita . bukan kita cari dia . tidak kira masa sama ada hari ini , esok , lusa dan lain lain masa . " 

 # rezeki itu terlalu luas maknanya (terlalu abstrak)
ia berbentuk Harta , Ketenangan , Kesihatan , Keharmonian , Kejayaan dan lain lain .

p/s : maka yang baik itu datang daripada Allah , dan yang buruk itu datang daripada kelemahan dan kekurangan aten sendiri .  aten hanya mampu menulis dan korang yang perlu memilih untuk berubah ataupun terus dengan sikap yang buruk tue .

dan INGATLAH wahai umat umat Islam sekalian (!) 


IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, May 14, 2012

LAST ENTRY (!)

hai hai dan Salam Satu Malaysia (!)
Assalamualaikum :)
 #sapa jawab salam tue aten rindu kat dia . hewhew .

oke , sebelum nie tak penah pun aten buat entri tajuk macam nie kan kan ? hehe . tapi hari nie telah akan menjadik saksi untuk segala galanya . untuk pengetahuan korang , aten nak resign  dari arnabcutez94.blogspot.com  buat sementara waktu nie . dan tempat CEO nie takdak sapa pun akan ambil alih . malah akan terus tebuka untuk korang membaca . tapi untuk pengetahuan korang , nie laa entri terakhir buat masa sekarang yang aten akan tulis . hehe . mesti ada akan orang tanya jugak kan kan sebab apa aten buat macam nie ? hem , aten sekarang malas nak update dah . bak kata orang kalau bekeja . dia nak resign laa . haha . dah malas nak keja . resign laa . hehe . macam laa aten jugak . malas nak update dah . tak dak idea merapu merapu dah macam dulu dulu . dulu boleh laa . aten sentiasa free time jaa kan kan . dan idea merapu meraban pun makin belambak lambak dah . HAHA . tak payah pikiaq pun idea tue mai sendiri dia tau . huhu . tapi hakikat yaa sekarang aten dah nak masuk alam belajaq dah . dan mungkin akan semakin sibuk . malas nak pikiaq laa bab bab dunia sosial nie . huhu . ekut kata hati mau jaa tutup teruih blog nie . tapi , aten rasa sayang laa pulak . hehe . sebab dah nak hampir setahun dah aten buat blog nie . huhu . rasa sedih laa pulak nak padam blog nie . hem , follower aten pun sekarang dah makin betambah tambah . rasa besalah laa pulak . huhu . lagik pun dulu aten  jugak yang memang teringin nak kumpui follower amai amai . HAHA . series (!) tapi sekarang nak tutup , rasa sayang sangat sangat . hehe . aten nak sambung study lepas nie . nak masuk MATRIK KEDAH , changlun . dan aten nak mintak maaf sangat sangat kat kawan kawan aten . sebab aten dah pernah bagitau kata aten nak sambung belajaq kat politeknik . so , maafkan aku naa kawan kawan oiii . sebelum nie jiwa aku kacau laa . masih lagik celaru . HAHA . tapi sekarang  AKU BETOI BETOI KONFIDEN dah wey (!) HAHA . nie laa keputusan terakhir untuk masa depan aten sendiri . takdak dah kata bantahan dari mana mana pihak . (TITIK) . aten harap korang sentiasa doakan aten berjaya di Matrik :) doakan kejayaan aten auww (!) aten memang neves gila nak pi situ . tapi bagi aten , nak pi mana pun mesti neves jugak kan kan ? sebap tempat baru . kita belum biasa lagik . tapi aten YAKIN . aten can do it (!) aten harap aten dapat bawak balek berita yang gembira untuk follower follower aten yang cantik dan ensem ensem belaka nie (!) hehe . tak lupa jugak kat kawan kawan aten kat facebook . aten harap ampa doakan aten berjaya di dunia mahupun di akhirat . AMIN YA RABB AL AMIN :)

dan aten pun doakan kawan kawan sentiasa mendapat rahmat dari Allah . walau di mana pun kawan kawan berada . insyaAllah , AMIN :)
#kalau aten dipanjangkan umur lagik , insyaAllah selepas setaun nie . aten akan kembali untuk meng 'update entri yang best best lagik untuk ampa (!) hehe . 
bai bai (!)

p/s : jangan lupa muka aten yang comei nie auww . HAHA (!) 
*sikap perasan tue sentiasa akan kekal . suka sangat perasan comei . hewhew .


posted terakhir by atenatennabila .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 13, 2012

PERISTIWA KEMARIN

Assalamualaikum ,
hai hai dan Salam SATU Malaysia (!)

kemarin aten makan kenduri kahwen lagik . adoii . dua hari nie aten keja menambah lemak kat badan jaa kan kan . makan oww makan dan terus makan . HAHA . hem , tapi kan kemarin aten pi jugak sekolah lama . saja laa nak lepaih lepaih rindu . HAHA . dapat amek feel pun dah oke dah . hehe . feel nak masuk Universiti . HAHA . insyaAllah , amin . doa doa laa untuk aten . bagi dapat masuk Universiti . hehe . oke oke . pastue , aten singgah tengok tok aten kat Sungai Petani pulak . biasalaa , mak aten saja nak pi ziarah . kunun kunun yaa sempena HARI IBU la . HAHA . ekceli , tok aten teharu . oke laa kan . untung laa jadik tok aten tue . dapat menantu yang baik macam mak aten kan kan ? HAHA . apa apa pun aten nak laa jugak wish special kat ibu ibu yang ada kat Malaysia nie . SELAMAT HARI IBU yeaah (!) HAHA . semoga dipanjangkan umuq dan dimurahkan rezeki :)



SELAMAT HARI IBU 

p/s : sayangilah ibu ibu anda sekalian dan hargailah segala pengorbanan yang ibu anda lakukan untuk anda :)

" SYURGA ITU DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU . "

 #kalau korang pandai , cer teka mak aten yang mana satu . HAHA .




posted by atensayangmakselamanya .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 12, 2012

hanya sekali seumuq hidup (!)

hai hai (!)
 Assalamualaikum umat umat Islam sekalian :)
#jawab jawab salam tue .

hari hari yang bakal berlalu . huhu . aten hari nie masih gelisah lagi memikir kan masa depan aten seniri . taktau nak pilih keputusan apa yang paling terbaik . tapi yang aten paling sedih sekali , malam nie adalah malam terakhir untuk aten buat keputusan untuk tak terima tawaran dari KOLEJ MARA KUALA NERANG . huhu . aten dulu apply pun sebab takut takut takdapat lansung tawaran mana mana . tue sebap apply jugak tue . tapi Alhamdulillah ada rezeki nak dapat . tapi macam aten nak cakap laa kan . kalau masuk kolej tue , memang la dapat sambung Foundation Science and Technology . tapi satu jaa yang paling aten taksuka pasai Kolej nie . syarat yang kena kat situ , bila nak sambung degree kena sambung study kat UNIKL semata mata ja . kira yaa nak sambung kat IPTA lain lain tak boleh laa . tue yang paling SPOIL tue . huhu . apa apa pun , besok laa tarikh yang ditunggu tunggu bagi budak budak yang bakal pi sana . walaupun aten takdapat pi , aten tetap nak ucap semoga berjaya untuk depa . bukan senang nak jadik seorang pelajar yang baru ditempat yang baharu . kan kan ? hehe . # AYAT MACAM TAKE CARE laa kunun kunun ya (!) HAHA . apa apa pun dalam dalam serabut serabut memikirkan UNIKL . mak aten pulak ajak pi kenuri kawen kawan dia (==') so , aten kena laa ekut jugak . kenuri tue kat Jalan Tok Keramat . kalau pi kenuri , dapat jugak laa aten merasa makan nasik minyak kan kan ? HAHA . kalau nak tunggu makan nasik minyak abang abang sendiri , alamat yaa pakat kebuluq laa aten . lambat lagik laa rasanya (!) HAHA . biasala  , namapun lelaki . susah sikit laa nak kawen awai awai nie . sebap tanggungjawab besawww tue (!) nak kena jaga anak orang tue . bukan yaa anak kucing . HAHA .

# muka ceria ceria nak makan kenuri (!) hewhew 

# sambil sambil berfacebook lagik oww (!) sakan sungguh kan anak dara yang sorang nie . HAHA .
 
aten punya laa siap awai nak mampuih . hehe . mau dak (!) aten lapaq laa . dah laa waktu tue tengahari kot . memang dah kena time lunch laaa . hem , lapaq laa kawan . haha . dalam setengah jam jugak laa aten tunggu . pastue baru pi . adoiii (!) lambat gilaa kot aten tunggu . tunggu mak punya pasai laa . hewhew . sampai muka dah jadik macam nie dah laa 

# muka aten nampak begitu terokss gilaa waktu nie . HAHA . 

BURUK gilaa muka aten yang nie . HAHA . muka dah macam rupa orang lepas kena cerai jaa kan kan . HAHA . muka innocent (==') hewhew . lepaih lepaih makan tue baru laa ceria meria balik (!) muka budak kenyang .

 # HAHA . aten gelak nie aten gelak nie . 

gambaq nie dah serupa macam gambaq ala ala zaman 80-an jaa bila tengok . terok gilaa kot aten edit . HAHA . biasala , aten nie bukan yaa pandai edit edit gambaq sangat pun . HAHA . #bajet bajet .

 # nah tengok (!) muka budak yang memang suka buat buat muka comei bila ambek gambaq seniri . HAHA .

# BALING (!) im coming to you (!) hewhew (^^) 

p/s : doakan aten selamat sampai dan pulang dari BALING besok :)
(SAPA PERASAN ? aten suka buat PEACE . haha )

wasalam .

posted by atennabila .

 


 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, May 08, 2012

dilanda serba salah !

hye tawan2 ! Assalamualaikum :)
#jawab laa salam aten tue , kesian aten . hewhew :)
 
apa laaa nak laa nak jadik kat aten nie SEKARANG .? aten dilanda seribu kali serba salah . dah taktau dah macamana nak cerita . sedih . serius (!) sekarang , mak aten kata politeknik tue baguih . sebap dia sesuai dengan tahap otak aten . aten bukan pandai pun . kalau nak belajaq pun jenuh laaa kena paksa . baru otak boleh terima . hehe . aten nie LAMPI tau . taktau ka LAMPI apa ? hehe . tak perlu tau la . RAHSIA (!) haha . kalau nak tau sangat , pi laa buka KAMUS DEWAN . takpun try laa search kat google . oke aten promot google . kaya la google lepas nie . huhu . tapi kalau ada kira oke laa . hehe . takdak takyah laa kecewa sangat . tak penting pun kawan (!) aten tadik baru jaa terima calling2 dari cekgu kaunselor sekolah aten . aten saja mesej kat dia . mintak pendapat . aten nak laa jugak tau apa pendapat cekgu kat sekolah kan . kunun nyaa dapat selesaikan masalah laaaa . rupa yaaa , dapat masalah ada laa . pening arggh (!) tension tahap nie . cekgu sogok aten pasai kelebihan yang ada kat MATRIK kot (==') oke , PADAN MUKA (!) sapa suwoh aten tanya kan ? haha . oke , gelak laa gelak laa . tepuk laa tangan ramai2 . huhu . terima kasih (!) aten sekarang dalam dilema lagik nie . taktau nak buat paa dah . senang citer KAWEN laa . senang sikit . haha . mau dak aten kawen ? (==') oke , aten lawak jaa tau . takmau laa aten kawen awai2 . dah laa aten nie still kanak2 ribena lagik . (==') suka ? oke , terima kasih . hehe . aten nak happy laa . takmau dah ceni . sobssss :'( kalau sapa2 rajen , mai tolong aten . kalau boleh aten nak suwoh dia buat pilihan untuk aten . hehe . senang :) hewhew . SUKA cara tue . takmau bagi pendapat takpa laa . tapi aten harap sangat2 korang tetap doakan untuk aten . aten nak BERJAYA macam you you ALL jugak :) hehe 
 
PILIHAN 1 :
 
CIVIL ENGINEERING 
 
PILIHAN 2 :
 
 SAINS 
 
yang mana satu nie ?? pening dah aih ! 
bagi ampa ? komen ja kalau nak tolong . hewhew (==')
 
wasalam .
 
posted by atenserabut .

please (!) TOLONG bagi SATU jawapan ? SATU jaa , tak banyak (==') terima kasih .
#tak kesian kaa tengok muka poyo aten tue kawan ? huhu . kesian oww , muka orang tengah serabut kot nie (!) sobsss (!)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, May 07, 2012

speechless

hye ! Assalamualaikum :)
 #jawab laa salam dulu , baru baca ! hehe

aten hari nie pepagi buta lagik dah tepacak dah kat depan laptop . haha . punya laa 
E X C I T E D ! kunun2 yaa semalam tidoq awai laa . alasan sebab esok nak check UPU laa . haha . rupa2 yaa pukui 12 tengahari baru bole check ! argggh ! tension kot ! hem , tapi sabaq jea laa . aten pun apa lagik . buat laa status kat wall facebook aten . HAHA . luahan perasaan laa kunun2 . saja2 jea buat status . tak sangka pulak ramai pulak laa rakyat2 jelata kat facebook tue pakat2 dok meng-LIKE kan kan (==') haha . apa2 pun aten hargai gila LIKE depa2 tue . HEEE . bukan apa , depa LIKE pun sebab depa pun alami apa yang aten alami jugak . haha . engat aten taktau ka ? tau sangat laa . hewhew . apa2 pun aten bersyukur sangat ! sebap aten dapat apa yang aten impikan sebelum nie . keputusan UPU tue memang aten yang pilih dulu2 . tapi yang sedih , aten takdapat pun masuk U . macam kawan2 aten . BANGGA kan kan dapat kawan macam depa . hehe . best laa depa . dapat ASASI , DIPLOMA kat U tue . aten nie apa2 pun takdapat . hem , tapi Alhamdulillah . sebab Allah nak jugak bagi aten peluang . dapat POLITEKNIK PRIMIER UNGKU OMAR . hewhew (==') macam nak teriak jaa :'( sebap nie laa choice hat paling last sekali aten mintak tau . tak sangka ada jugak laa yang dapat dalam banyak2 8 choice yang aten pilih . huhu . sapa2 yang takdapat sambung belajaq kat mana2 U tue janganlaa sedih . sebab Allah tue Maha Adil . Allah tau apa yang tebaik untuk hamba2 Nya oke ! wasalam :)

NAH TENGOK MUKA SPEECHLESS ATEN ! 
comei kan kan ? HAHA . 
#oke ! aten muhong ja (==')

 oke ! nie bukan muka speechless aten sebenaq yaa . tapi muka gadis peRIANG . haha . nak minang ? sori , aten takmau nikah lagi . nak sambung belajaq laa kawan2 !!! hehe :) 

p/s : taksabaq nak pi jumpak ungku omar :P TUNGGU kedatangan aten tau ! (==') hehe 
#selamat tinggai MATRIK KEDAH . huhu

posted by atenspeechless .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, May 04, 2012

perbezaan KETARA Adam dan Hawa ?

hye ! Assalamualaikum :)
#sapa jawab SALAM tue aten sayang dia ! hehe

sememang ya lelaki dan wanita dua makhluk Allah yang berbeza .


bukan saja dari segi fizikal , tapi jugak pemikiran depa . sebab tue laa laki dan wanita saling melengkapi . tapi , sebelum depa saling melengkapi , jum kita selidik ! apa laa yang bagi depa nampak begitu berbeza ? :)

1 . Nama 
jika Amanina , Najwa , Laila dan Hayati keluaq makan , mereka tetap akan memanggil Amanina , Najwa , Laila dan Hayati di antara sesama mereka .

jika Adi , Farhan , Akmal dan Zulkifli keluar makan , depa akan memanggil boroi , raksasa , hitam dan panau di antara sesama depa . HAHA . terok kan depa ? (==')

2 . makan di luar
apabila dapat bayaran bil , Amanina , Najwa , Laila dan Hayati akan mengeluarkan duit cukup2 dengan jumlah total bil .

apabila dapat bil bayaran , Adi , Farhan , Akmal dan Zulkifli akan keluarkan RM10 sorang walaupun jumlahnya berharga RM40.25 . takdak puya antara depa nak keluaq kan jumlah sen tue (==')

3 . duit
laki akan bayaq bapa sekalipun duit kalau barang tue barang idaman hati depa . awww (^^) walaupun mahai , depa tetap pentingkan kualiti lebih lagi dari harga .

wanita jugak sanggup keluaq kan duit dengan banyak bila belanja . tapi depa akan bayar lebih dan ia bukan pada barang yang depa nak beli pun . kejadian nie akan selalu berlaku bila tiba waktu jualan murah . yuhuuu ! :) HAHA

4 . Bilik ayaq 
laki hanya ada 5 barang jaa dalam bilik ayaq macam > beruih gigi , pencukuq , krim pencukuq , sabun buku dan jugak tuala depa .

tapi wanita pula secara purata ada barang hampir sebanyak 328 barang dalam bilik ayaq depa . secara puratanya jugak , laki pun taktau apa dia laa barang2 tue dan tujuan apa ? (==') nampak macam dasyat jaa kan ? HAHA . 

5 . pertengkaran
wanita sering ada saja kata2 akhir selepas sesuatu pertengkaran berlaku . kunun2 yaa ala ala kesimpulan pada pertengkaran tue laaa . HAHA .

laki pulak , sering menambah pada kata2 akhir wanita tue dan apa yang tidak disangka , ia akan menjadik permulaan kepada pertengkaran yang baru !

6 . kucing
wanita cukup suka dan sayangkan haiwan kesayangan Rasulullah nie .

laki ? mereka akan cakap mereka sayangkan kucing dan kalau wanita tak pandang , laki akan sepak kucing tue . yaka ? KEJAMSSS ! (==')

7 . kejayaan 
sorang laki yang berjaya dapat membuat duit dengan jaya yaa untuk dibelanjakan oleh isteri yaa .

sorang wanita dikatakan berjaya apabila mendapat laki macam ataih tue ! HAHA .

8 . Perkahwinan
sorang wanita bekahwin dengan laki dan mengharapkan laki tue boleh berubah , tapi malang yaa si dia tak berubah pun . KASIHAN doh ! HAHA (==')

sorang laki berkahwin dengan wanita dan mengharapkan wanita tue tak berubah tapi malang yaa si dia akan berubah (==') TRAGISSS :(

10 . bergaya 
sorang wanita akan bergaya bila mereka keluaq shopping , buang sampah kat luaq umah , siram pokok kat halaman , ambik surat kat peti surat serta bila depa tengok televisyen ? HAHA (==') tue baru sikit . tak sebut hat lain lagik .

sorang laki hanya akan bergaya bila kat majlis perkahwinan yaa dan bila depa nak keluaq date dengan awekss jaa . HAHA (==')

11 . Sifat semulajadik
 sorang laki bila bangun pagi , rupa depa semua sama jaa macam waktu petang dengan waktu sebelum depa tidoq . gaya depa memang tak terurus dan macam tue jugak laa bila depa dah kahwen . HAHA . betoi ka ? (==') sori to say . aten tak kahwen lagik oke . HEHE

wanita pula , gilaa cun +++ SEGAK laa bila keluaq . tak kira waktu pagi , petang ka malam . tetap CANTIK argh ! :) tapi , bila bangun dari tidoq ? HUH ! SERAM kot ! menakut kan ? (==') HAHA

 
oppps ! sori , nie muka aten yang paling huduh kot . HEHE . nampak macam tokwan kan ?
sapa kata tokwan ? hangguk ! (==') toche !
terima kasih sebab sudi datang blog aten (^^) aten sayang korang ! :)

posted by atennabilaakaarnabtomey:)

 

 

 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, May 01, 2012

tauke ! saya mau resign !

hye ! Assalamualaikum .
#jawab2 ! nanti dapat pahala free :)
oke ! yeah ! ayat nie yang paling aten suka sekali > " uncle , saya mau berhenti maa . mak saya tak kasi saya kejaa dah laa . dia tak larat hantaq saya pi balek pi balek amek saya dari keja dah maa . " huhu . #ayat sedih laa kunun2 ! padahai dalam HATI . syok tak sangga2 dah . nahaiii , maap ! abeh keluaq ayat2 kedah dah laa . HAHA . tak paham ? takpa . tak marah pun kali nie . jangan risau . hehe . aten BAIK sikit malam nie . haha . #pulun buat baik paa aten oii . huhu . lepastue uncle tue suruh aten bagi salinan kad pengenalan aten pulak dah . huhu . nie laa yang PALING ATEN LEMAH sekali nie . (==') karut dah laa nie . mampuih dah uncle nie . dah laa muka aten dalam mykad tue COMEL sangat2 . huhu . tak suka ! tak suka ! (==') dia nak buat apa laa dengan mykad aten ? tanda yang penuh sangat2 dengan tanya . HAHA . PELIK betoi2 ! series ! huhu . lepastue , apa lagi . aten kalut haa . gelabah terok ! tapi kaver2 . haha . oke fine ! last2 aten bagi jugak . huhu . takot uncle tue kata aten nie PENDATANG TANPA IZIN pulak (==') huhu . bagi jaa laa . aten just give and see . HAHA . #ayat macam apaa lagi . huhu . oke , sangat terok bahasa inggeris aten (==') hem , lepas2 tue baru aten paham . uncle tue nak bagi BUKTI yang aten terima gaji rupa yaa . hehe .  oke ! dapat fulus rupa yaa . Alhamdulillah :) tapi hati aten hampa sangat2 ! engat kot , uncle tue nak interframe laaa mykad aten tue . rupa yaa TIDAK . huhu . kalau interframe rasa SEGAK laa sikit . haha . #ayat pulun . motif aten , aten nak story laaa . yang aten dah berenti kejaa sudaa . so , takyah laa pening2 dah lepas nie . nak pikiaq pi keja nek apa . balek dengan apa . haha . LEGA LEGA :P
so , tadik petang . aten hang out arr dengan kawan2 . aten kan tak sibuk dah dengan kerja sekarang . hehe . so , tadik aten keluaq laa dengan kawan2 lama . nama di beri > Najwa Zulkifli tapi panggei gawa . huh ? alaaa , takyah buat muka tekejut sangat laa kawan . haha . biasala , nickname comei dia :) yang sowang lagi > Amanina Saffi kot a.k.a Nina :) yang sangat2 tinggi BELAKA oke (==') fuh ! kalah galah owww . tinggi gila bak hang ! HAHA . #ayat kedah noh . hem , apa2 pon thankss laa sangat2 . sebab dapat jugak aten keluaq dengan depa2 . sebab depa2 jaa yang paling dekat pun . huhu . sedih2 gembira :) dah nama pun keluaq dengan kakak2 tinggi . so , bila bejalan pun kena langkah besaq laa sikit . takot2 kena tinggai kat belakang sat lagik haa . haha . #aten rendah . oke fine ! (==') hem , lepastue , pi beli belah jaa laa . kena blah laa . tak kan beli nak tinggai kat situ kot . nanti kena halau kot . (==') heee . pakcik jaga pasaraya tue pun takmau tengok muka aten lama2 . rasa MUAK sat lagik kot . hehe . muntah keluaq darah pulak sat lagik pakcik tue (==') #ayat terok . oke , aten merapu . dah ! cukup laa , aten beli barang tak banyak sangat pon . ada laa sikit2 . tapi kakak2 aten yang tinggi dua orang tue shopping SAKAN laaa :) depa kan banyak fulus ! hehe . aten tumpang tengok jaa (^^) haha . tak perlu laa tau sangat barang apa kan . tak penting . haha . apa2 jaa laa . and now im RESIGN !
 thanksss for reading aten story :) wasalam . 
muka aten kunun2 serupa dah matang laa . padahai serupa KANAK-KANAK RIBENA lagik . haha :)

IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

 posted by atenpotpet:) 



 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen