WELCOME TO

Tuesday, April 03, 2012

sekotak hadiah untuk saya ?

hye ! Assalamualaikum ...
*jawab salam dulu , baru bole baca :)


waaaaah , sekotak hadiah ? mesti korang pikiaq sapa laa yang bagi kat aten hadiah tue kan . hihi . sebenaq yaa kan , mana ada pon . haha . bukan hadiah untuk aten . tapi hadiah untuk mak tersayang aten . hari nie kan birthday mak aten yang ke 45 . heeee :P tapi , aten takdak duit laa nak beli hadiah . macam mana nie ? herm , sedih yaaa . huhu . tapi tiba3 jaa aten terbaca artikel nie .... sebuah story yang menarik hati aten untuk baca .

kisah yaa bermula disini :)

Seorang kanak2 perempuan bertanya kepada ayahnya : " ayah , apakah barang yang paling ayah suka dan ayah sayang ? " 
" kenapa Nabilah ? "
" ayah jawab lah dulu . "
" ni haaa , kotak yang ayah simpan koleksi duit syiling pelbagai negara , " kata si ayah sambil menunjukkan sebuah kotak kayu sederhana kecil . Di dalam yaa dipenuhi pelbagai jenis duit syiling . Si anak mengangguk-angguk .

Beberapa hari kemudian , si ayah mendapati duit syilingnya beralih tempat tersimpan di dalam sebuah plastik lut sinar . Kotak yang disayangi yaa pula telah tiada .

" Nabilah , mana kotak ayah ? Nabilah ambil ya ?" tanya si ayah , agak marah .

" Nabilah pinjam kejap yaa ayah , " jawab Nabilah .

Keesokan yaa , Nabilah menghadiahkan ayah yaa sebuah kotak yang dibalut kemas berserta dengan reben sempena Hari Lahir ayah yaa . Ternyata kotak tersebut ialah kotak si ayah .

" waaaaah , cantik yaa . apa isi yaa Nabilah ? " kata ayah yaa .

" tidak ada apa2 , kosong . " jawab Nabilah .

" Nabilah , kalau kita beri hadiah kepada orang lain , mesti ada sesuatu dalam kotak nie . " tegur si ayah yang kebingungan melihat cuma kotak kosong .

" ayah , saya sudah isi dengan banyak ciuman sayang untuk ayah pada kotak nie . itulah hadiah untuk ayah . " kata Nabilah sambil memeluk ayah yaa .

The End :)


PENGAJARAN :

kasih sayang dan cinta tidak dapat dilihat , namun dapat dirasai oleh mata hati . Kasih sayang selalu yaa tidak wujud dalam bentuk fizikal , namun ia sering wujud dalam bentuk abstrak .


korang dah baca kan kisah nie . herm , bagi aten laa kan . kalau aten sekarang ada duit . memang aten dah beli kan hadiah untuk mak aten . tapi sekarang aten takdak duit . huhu . bila , aten baca kisah kat atas nie . aten rasa lega dan pikiaq . betoi laa cakap anak dia tue . hehe . mungkin aten boleh buat cara nie untuk bagi kat mak aten hari nie . tak salah kan kan ? hihi . apa3 pon , aten nanti dah nak mula kan " new life " . aten dah dapat kerja . hehe . mungkin nanti aten boleh laa kumpul duit untuk beli hadiah kat mak aten . lagi pun , kalau aten kerja . aten boleh laa belajar cara2 untuk bersosial bila aten berada di luaq . kan ? hihi . asyik3 bersosial kat facebook jaa . tak best jugak ! sebab kadang3 membusan kan hidup . huhu . and lastly thankss for reading my story ... (^^) 

syukran jazilan :)



IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

13 comments :

  1. wa'alaikumussalam. menarik!!!! ksih sayang tak dapat dilihat dengan mata tapi mampu dirasai dgn hati yg tulus ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa ! betoi tue ciksukaberangan ! agree that :)

      Delete
  2. wah good2..kasih syg tk dpt dibeli dgn wang ringgit.

    ReplyDelete
  3. gadis berkacamata yg comel.....huhuhu

    ReplyDelete
  4. sweet... dh lama pakai spec? power bape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hem .. lama dah . dari tahun 2007 lagi . power spek memang myk laa .. aten nie di kategorikan dlm org rabun terok laa . ngeh3 .. huhu :)

      Delete
  5. Best juga cerita ni aten..apa2 pun keep it up! Terus follow aten ^_^

    ReplyDelete
  6. ohh gitu cita dia.. huhu...!! tgk tajuk dah nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA . yaka ? thankss sudi baca ! hehe

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen