WELCOME TO

Saturday, March 24, 2012

aku pemalas !

hye ! Assalamualaikum .
*sapa tak jawab kurang pahala korang . hihi .

nak menguap sat boleh kot noh ! tiba2 jaa rasa mengantuk bila bukak laptop nie . huhu . tak tau pasaipa . heee . maybe sebab kebelakangan aten ajen sangat tidoq lambat kot . normal  laa , orang dah abeh SPM dah . weeee ~~ (^^) mata bekelip2 dah nie ( :P ) macam2 perasaan ada dalam hati aten sekarang nie . huhu . hah laa , orang dah dapat keputusan SPM dah . tanggal 21 mac 2012 , hari yang paling sejarah buat aten dan bebudak SPM 2011 . hee . mula2 dapat tengok keputusan SPM tue terasa sangat2 sedih beb ! mau tau laa sebab paa cek . dapat keputusan terok . bagi aten laaa . keputusan tue memang agak2 terok . heee . nak cerita kat korang pun segan megan :(  tapi bila dipikir2 kan balik . sepatutnya aten nie bersyukur owww . sebab keputusan nie lebih baik dan improve lagi dari keputusan trial dulu2 . hee . Alhamdulillah . thankss for Allah ! now , i'm proud wif myself . becoz my rezat all credit . hee . *maap english tunggang tebalik . haha . Hem , aten percaya qadak dan qadar Allah . dan aten redho dengan ketentuan Allah . walaupun keputusan aten tak membanggakan orang2 lain . tapi mama aten bangga dengan keputusan aten . huhu . sedih yaa ! sobsss2x ! :'( i'm sory mumss becoz can't give u flying coloursss in SPM . but i still can give u smile . and i promise ! i want serious study ... huhu . *maap laa , spekin sat . haha . aten tau mama . aten nie suka sangat belajaq main2 dulu . tak focus lansung kat study . huhu . sedih laaa . budak malas memang patut dapat balasan macam nie pun . (==') padan dengan muka aku ! haha . gelak kat diri sendiri . biaq laaa . aten nak bagi kesedaran manyak2 kat diri aten nie haaa . malas sangat ! amek engkau ! keputusan SPM pun terok . heee . malu2 . tapi tak teruk meruk cam beruk sangat2 pun . oke laaa . sebab aten dapat credit semua . yang paling aten tak sangka sekali BI aten . terkesima terkedu bila tengok . Alhamdulillah . meningkat banyak dari trial . aten pun tak paham dari sejak dulu2 sampai sekarang . pasaipa laaa aten nie slow sangat2 BI . huhu . sehari sebelum periksa SPM BI tue , aten bagitau kat tecer Mun . sampai nak nangeh2 laa kira . risau kat BI . huhu . tak tau nak buat macam mana dah kat subjek nie . memang teruk meruk sangat dah . tahap maksima punya terok . vocab dan grammar sentiasa salah . :P malu2 . haha . tapi last2 , atas usaha aten menghafal esei cerita yang memang agak banyak dan berjela2 tue . dan atas sokongan yang diberi oleh tecer kesayangan aten nie > tecer Munirah Ariffin . aten dapat BI oke . atas berkat usaha tecer Mun yang pagi petang korbankan masa untuk aten , 2 hari sebelum periksa SPM subjek BI . huhu . tecer buat macam2 kat aten petang tue . dia boleh2 suruh aten hapai esei BI yang aten reka2 sendiri tue . esei yang paling best ! hee . aten enjoys gilaa hapai esei tue . tapi tecer memang banyak membantu aten . dan aten berdoa dan tawakal kat Allah . mohon agar aten boleh jawab BI dengan oke . dan hasilnya Allah dah makbulkan doa aten . huhu . mama aten pun sangat2 risau kat subjek BI aten . dia yang takut lebih lagi dari aten sebenaq nya . i no felin . haha . and thankss tecer Mun . u are the best tecer .! (^^)  dah abeh cerita pasai subjek omputeh tue , subjek lain pun oke jugak . tapi aten paling nak tuju kat sini subjek BI laa . hee . subjek killer millerss bagi aten . tapi aten tau korang mesti ada terkata jugak kat dalam hati ampa2 tue . yang aten nie yang tue pun nak cerita kat sini . huhu . laaa , aten bukan nak paksa maksa korang2 baca pun . sesuka hati aten laaa nak cerita apa . haha . *lawak2 jaa noh . and lastly , sekarang nie macam2 feeling yang aten rasa masa kat lubuk mubuk hati aten nie . rasa bahagia , sebab aten dah abeh SPM dah . bagi adek2 yang tengah dan akan menghadapi SPM tue . jangan laa sia2 kan SPM anda . sebab SPM tue > Sijil Peluang Masadepan . haha . bagi aten laaa . (^^) so , tak rajen pun kena pulun jugak oke . jangan malas macam cik aten oke . heee . cik aten dah insaf dah . adek2 kena insaf jugak laa sebelum terlambat . hee . aten sekarang dok risau nak dapat tawaran belajaq kat mana pulak lepas nie . huhu . dulu belajaq 5 taun kat baling . sekarang ke mana pulak hala tuju aten . heee . dekat ke jauh pun tak tau laa . berdoa dan tawakal jea laa . pilihan bidang dah buat dah . sekarang tunggu tawaran belajaq jaa laa . doa2 kan untuk cik aten yea korang . biaq kita sama2 dapat berjaya dalam hidup . amin :) nanti aten buat story mory yang syok miyok lagi nah kat blog terchenta nie oke ! hee , sekian dari budak dah rajen . wasalam .

thankss for reading !

posted by budakrajendahsekarangniehaha .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, March 14, 2012

pendatang asing ???

hye ! Assalamualaikum .
*sapa jawab , aten sayang kat dia . hee .
ekceli , aten nak story mory laa kat korang semua . apa dah jadik kat aten tadik ?? huhu . tragis tragis . sungguh tragis ! sedih jaaa . *hiperbola  . haha . sebenaq yaa tadik aten ekut mumss aten pi bank ! pastu , engat nak laaa pi buka akaun baru untuk aten . hemm , dengan gaya excited laa kunun . hee . pi laa masuk isi borang semua . erti kata lain yaa lengkap laa ! nak di jadikan cerita , abang bank tue suwoh aten cap jari . hem , kat sini laa yang timbul problem yaa . aduii ! pening di buat yaa . huhu . apa laa nasib . malang nasib aten , Allah nak duga aten . ic aten tak boleh baca maklumat . cap punya cap . berejam puya tunggu . last2 tak boleh jugak ! adeiii ! dugaan dugaan . hem , rasa diri aten nie pendatang asing jaa . huhu . ic tak berfungsi . last2 , abang bank tue suwoh laa aten pi buat ic lain . dia cakap kat pejabat pendaftaran tak ramai orang pun . tue pasai laaa petang tadik jugak laaa , aten dengan mumms pi . dah laa jauh kat istana anak bukit nuh . huhu . nak jadik cerita , pi pi ramai laa orang ! sakit yaa hati . huhu . siap kena amek no lagi ! adeeei ! sabar jea laaa . hem , last2 .. mumms malas tunggu . dia nak cepat . dia teruih pi tanya kat kaunter . tengok2 ! jeng jeng ! cip ic aten elok lagi laa . Alhamdulillah . hihi . berkat kesabaran last2 Allah tolong jugak . hem , kakak jaga kaunter tue pun terang laa kat aten . blaaa blaa ~~ pasai nak buat ic kena cukup umuq dulu . 18 tahun ke atas sampai 25 . ekceli umuq aten tak cukup lagi . tue pasai laa tak buat ic baru lagi . huhu . aten punya laa excited nak buat ic baru tadik . heee . tak jadik daa . huhu . korang paham2 laa muka aten masa darjah 6 dulu . huduss sikit . huhu . dah laa chubby . not pretty :( hihi . but now i happy bcoz im 18 teen . hihi . oke ! abes2 balek dari pejabat pendaftaran tue teruih aten pi bank . hiuwhiuww :) pi bank lagi . jumpak laa abang bank tue lagi . hem , akhirnya ! buku akaun bank baru aten siap jugak . Alhamdulillah :) syukur sesangat ! hem , pasnie tak gadoh2 dah nak pikiaq . hee . dan aten nak laa jugak cakap kat korang ... aten dah dewasa sekarang !! dah besaq dah . hee . boleh pi amek duit sendiri dah sekarang . hihi . *gedikss . oke korang ! dah laa kot . sampai sini jaa aten nak story mory kat korang . nanti aten story lain . hihi .
 salam sayang !!(^^)

posted by atenlonely.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, March 13, 2012

yeah !! rm40 ?

hye ! Assalamualaikum . 
*sapa jawab salam aten nie , dapat pahala . hihi
waaaaa , rindu yaaa kat korang semua :) 
dah dua hari dah aten tak update blog . huhu . nak tau dak sebab apa ? hihi . aten sebenaq yaa dua hari nie aten pi hadirkan diri kat kolej komuniti bandar baru darulaman . haaaa , nak tau dak sapa yang ajak aten join nie ? ekceli , my kazen laaa :) nama dia siti khadijah , anak cikgu haris > pk sek perik . hemm , dia dah pi tiga kali dah . tapi aten baru jea sekali nie . sebab aten nie sibuk memanjang sikit . hihi . *sibuk la sangat kan . kalau nak tau orang dok panggil program nie nama kursus penghasilan tat , apam polkadot dan pai . macam sedap jea kan resepi yang nak di ajaq tue kan kan ? hihi . ekceli , memang sedap pun . seronok memang seronok ! huhu . tak rugi sikit pun kalau join kursus nie . best sangat ! macam2 yang aten dapat . walaupun yuran yang di kenakan sebanyak Rm40 tunai . huhu . oke lar tue ! dua hari 40 ringgit . hihi . lagi pun kalau aten dok rumah pun tak buat apa sangat pun . lebih baik aten pi belajaq masak kan :) dapat lar carik pengalaman . bukan aten nie tak pandai masak oke . pandai tue pandai lar . tapi nie bukan belajaq masak lauk2 . tapi masak kuih2 . hihi . nak tengok aten buat kuih apa ? jeng jeng ...
ekceli , nie laaa apam polkadot yang aten belajaq buat tue (^^) 
 haaa , yang nie laa rupa apam polkadot yang belum di masak lagi kalau korang nak tengok . hihi (^^) 
 hem , nie laa periuk untuk masak apam polkadot tue :) 
HAAA !! Nie yang dah masak !  

 
haaaa , nie baru laa nampak jelas kan ? hihi . sedap tau apam nie . dah laa comei2 bentuk dia (^^) sapa yang telebih rajin boleh laaa buat kat rumah . bahan2 dia tak laa susah sangat2 . cuma memerlukan masa lebih sikit jea waktu nak dot dot dia dalam bekas cawan tue haa . (^^) ekut suka korang laaa nak buat bentuk apa2 pun . janji comei . hihi . tak comei pun tak pa . tapi nanti orang tak nak beli laaa . hihi . macam2 bentuk yang aten belajaq . bentuk ladybird , angry bird , cendawan dan last sekali lebah pun ada tau . comei sangat2 . hihi .
best kan ? 

 bukan apam polkadot jea aten belajaq buat , tapi buat kuih tat pun aten belajaq . nak tengok rupa kuih tat tue macam mana ? jeng jeng !! 

waaa , cantik2 kan ? hem , sebenaq yaa .. kuih tat nie dia boleh buat macam2 jenis inti . macam yang aten buat nie inti kastard , inti blueberi berkrim , pastu last sekali inti buah-buahan . ekut suka korang laa nak letak buah apa2 pun . janji buah tue korang suka makan . macam aten tak suka durian . so , aten tak kan letak buah durian laaa dalam kulit tat tue . huhu . nampak macam cantik kan ? tapi masa untuk buat nie , agak lama laa jugak . sebab dia punya kulit tue agak mengambil masa sikit laa nak buat . hihi (^^) hem , apa2 pun aten tetap enjoy ! :)

 hem , dan last sekali yang aten belajaq buat adalah pai (^^) 

hah ! nie laa orang panggil pai buah peach :)


nie pulak pai buah epal dan peach (^^)


ekceli nie laaa muka enjoy kami :) 

 nie laaa cikgu haziana yang lebih dikenali dengan namanya ziana zain . eh eh , tak pun . cikgu ziana jea (^^) hihi . dia spoting sangat2 ! dah laaa hepi2 jaaa . meriah owww group aten nie . hihi .

nie laaa my group !! nampak ceria kan muka2 kami semua :)

hah ! tengok nie ! ceria kan kami :) hihi .

nie kak sepupu kepada sepupu aten > kak syahirah :)
*khusyuk uat kejaa . hihi .


nie muka aten yang pulun . hihi . (^^)
*perasan comei dah nie .

nie muka penat aten bila balek dari kursus tue . muka paling hudusss . heee :P


nie lar owang panggil dapuq azimat . hihi . tanpa dapuq nie , nak masak pun tak boleh kot . heee (^^)


jeng ! jeng ! nie laaa sijil aten :) hihi . nak jugak laaa tunjuk kat korang semua . hihi .
*pulun sikit .  haha .

last sekali aten nak ucap thankss kat korang semua sebab sudi baca entri nie :)
       

 
posted by arnabcutez :)
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, March 09, 2012

siapakah minah rewang itu ???

hye ! Assalamualaikum :)
*jawab salam aten cepat ! dapat pahala . hihi .

oke ! haha . minah rewang apa laa pulak nie aten oii . takdak ka benda len yang "hang" nak sebut . heee . mai laar kita stretching2 dulu pagi2 nie . baru kita baca . haha . 

oke ! first kita lari2 dulu ...


 pastu kita angkat tangan macam nie sama2 . 
*sapa tak mandi lagi , harap jangan buat aksi nie . haha .




 eh , eh , dah penat ke ? haha . oke2 . maap oke ! 
*aten saja nak dera korang . hihi .


apa lar aten nie kan . tak patut sungguh . hihi . korang nak tau ka sapa minah rewang tue ? herm .. herm .. ish2 .. tak patut betoi laa korang2 nie . ada kaa pasai nie pun korang nak tau . huhu . aten tak nak cakap pasai minah tue pun laa . hihi . sebenaq yaa tak dak kena mengena pun dengan minah tue . haha . aten nak cakap pasai merewang laa . korang penah dengaq tak ? *kalau penah , hangguk cepat ! hihi . haa , yang tak hangguk tue .. kira yaa tak tau laa kan . herm , merewang nie sebenaq yaa bergotong - royong sesama tetangga . macam kat rumah korang tue ada kenduri kawen . pastu ada orang ramai pi tolong2 . tue laa merewang . hihi . sapa yang tak penah tau tue kuno sungguh laa korang nie . haha . *jangan terasa oke . aten lawak jaa . herm , besok kat rumah aten nie . ada kenduri . anak dara pakcik dotdot nak nikah . haha . jiran aten laa tue . besok depa nikah , lusa depa kenduri . tapi kat dewan laa . cuma nikah jea kat rumah . hihi . best kan kan ? aten yang syok lebih . padahai orang lain yang nak kawen . haha . gedikss memang macam nie . herm , kira ya dua hari nie . aten nak pi lar tolong2 apa yang patut . kan kan . tolong orang yang perlukan pertolongan kan harus . hihi . barulah muafakat membawa berkat . aiceh , peribahasa lar pulak . haha . oke lar . nanti aten letak gambaq merewang kat korang kalau sempat ambek laa . kalau aten tak malu . aten letak laa kat sini . hihi . sebenaq yaa aten nie pemalu sikit kalau bab begambaq dengan jiran2 nie . haha . aten tak mashuk sangat dengan depa2 . heeee . al maklum laa , aten nie penyengap sikit kalau orang tak ramah dengan aten . pendek kata , jiran2 aten tue tak ramah sangat laa dengan aten nie . hihi . so , sapa2 yang nak kenai aten kena laa ramah2 sikit . kalau dak , tobat aten tak ramah la ! apa2 pun aten tak kan cerita kat hampa . haha . kecuali , memang aten syok kat hampa laa . haha . oke2 . cukup laa noh sampai nie jaa aten cerita . nanti kita story mory lain sama2 . hihi . 
salam :)

thanks for reading (^^)
I love u all forever ! 

let's get breakfast now ! im hungry .. hee
 
minum dulu , menghilangkan dahaga .. penat stretching tadik . haha .
posted by lonelygirlsss . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, March 07, 2012

6 hubungan yang membawa KEGAGALAN

Hye ! Assalamualaikum .
*sapa jawab , dapat pahala . hihi .

adakah cinta itu buta ? pasti ramai yang pernah dengaq pepatah nie . tapi hakikat sebenaq yaa cinta tue tak buta tapi orang yang bercinta tue lar yang membutakan matanya sendiri . ada kalanya perkara yang sudah terang lagbersuluh , tapi mereka masih sengaja menafikan , serta memejamkan mata demi menjaga sebuah cinta yang dah pasti takdak kesudahannya . rugi masa jaaa ... herm . oleh tue , sebelum lebih ramai lagi yang membutakan mata dan hati , aten nak bagi korang tao apa enam jenis hubungan yang memang aten rasa akan berakhir dengan kekecewaan dan kegagalan . aten harap remaja2 di luaq sana tak akan terjebak dengan hubungan2 macam nie . memang benar jodoh tue di tangan Allah tapi Allah  benarkan kita merancang serta pilih yang mana paling terbaik untuk diri kita . jadik pastikan apa yang dirancang adalah untuk membawa kebahagiaan bukannya kedukaan :)


1 . hubungan yang dimulakan dari bertepuk sebelah tangan .
bukan semua cinta yang bermula dari suka sama suka . ada yang aten tao , pasti ada yang bermula dari laki yang tergila-gilakan seorang gadis dan ada jugak yang bermula dari gadis tue yang tergila-gilakan seorang laki . betoi tak ? hihi . *hangguk cepat kalao betoi ! herm , pastu tepon lebih dari lima kali sehari . sanggup berhabisan membelikan hadiah dan macam2 cara lagi dah buat sebab nak meraih perhatian . tak salah buat semua tue kalao memang suka sama suka . yang jadik problem yaa bila sebelah pihak jaa yang lebih2 . erti kata lain > SS (SYOK SENDIRI) herm . nie menyebabkan hubungan tue tak kan berkembang dan tak sehad sebab satu pihak jaaa yang terlalu mencintai dengan kadar yang lebih tinggi dan tak seimbang laaa :(  padahai dalam hubungan yang sehad , perlu ada persamaan . bukan tue saja , hubungan yang bermula  dari bertepuk sebelah tangan nie jugak sering di ambik kesempatan . bererti pihak yang merasa dicintai tue akan mengambil keuntungan dan memanfaatkan orang yang mencintai yaa tue . hubungan nie boleh jugak berlaku atas dasar kesian yang kesannya jelas tak baik di masa depan nanti .


2 . hubungan yang dimulakan kerana sebuah ' fantasi '.
dalam kehidupan ada kalanya ada saat2 di mana seseorang tue masuk dalam dunia ' fantasi '. contohnya , setelah penat kerja , seorang laki pergi bercuti ke suatu tempat dan bertemu dengan seorang wanita yang jugak berada di tempat tue . dalam keadaan nie , jika kedua mereka saling tertarik , maka mereka akan lebih cenderung untuk menjalinkan hubungan cinta . nie lar yang di sebut sebagai hubungan ' fantasi ' . keduanya terjebak dalam suasana santai yang sifat yaa hanya 'sementara' . bila keduanya kembali ke tempat masing2 serta merta kembali menjalani rutin harian mereka sikit demi sedikit hubungan yang terjalin akan hanyut tanpa di sedari ...

3 . hubungan yang bermula atas dasar memberontak terhadap orang tua .
kebiasaan yaa problem nie berlaku pada remaja2 yang gerak geri yaa dikawai ketat oleh orang tua . apa2 keputusan untuk masa depan diri yaa adalah ditentukan oleh orang tua ya . akibat kerana terlalu marah , hati mula memberontak . apa hubung kait yaa dengan cinta ?? herm , jawapannya mudah jaa . seorang laki sengaja memilih gadis yang diketahui kriteria nya tak di sukai oleh ibunya sebab nak tunjukkan rasa marah atau balas dendam tertentu . hubungan macam nie banyak berlaku di sekeliling kita dan kebanyakannya hubungan yang sudah pasti tak mendapat restu . dan akan berakhir dengan kekecewaan dan penuh kepahitan sebab macam2 problem timbul . bukan tue saja , hubungan macam nie pun boleh dikategorikan sebagai cinta terpaksa . menerima seorang gadis bukan sebab hati benar2 suka tapi sebab ada agenda tertentu . moga2 korang jauh lah dari menjalinkan hubungan yang macam nie . bukan korang akan sakit kan hati orang lain saja , tapi hati korang sendiri pun akan terasa perit dan pedih . 

4 . hubungan yang dimulakan dalam keadaan emosi yang masih terluka akibat patah hati .
ada sesetengah orang yang akan cepat2 carik pengganti sebaik saja putus cinta dan patah hati . tak pasti sama ada bertujuan untuk mengalih perhatian dari mengingati orang yang mengecewakan yaa atau pun mahu membuang segala kesedihan ataupun mungkin jugak sebab nak balas dendam . semuanya boleh berlaku tanpa korang sedaq . perlu diingatkan jugak , orang yang kecewa nie mudah terbawak2 pengalaman pahitnya di masa lalu . oleh tue , sebaiknya jangan memaksa diri untuk membina hubungan yang serius dengan orang yang baru patah hati . kalau memang hati sudah tertambat pada yaa , sebaik yaa tunggulah sampai dia benar2 bersedia untuk kembali bercinta dan benar2 ikhlas untuk menghargai cinta . sekiranya korang tengok si dia masih ragu2 ataupun keliru tentang cinta , jalan yang terbaik adalah menjauhkan diri dari menyimpan sebarang perasaan padanya sekiranya korang tak mao kecewa . (^^)

5 . hubungan yang timbul dari rasa kekaguman berlebihan .
contohnya , seorang gadis yang bercinta dengan laki yang satu masa dulu ialah role model atau idola yaa . nie jugak salah satu perhubungan yag tak sehad . seseorang yang mengagumi pasangannya secara berlebihan kebiasaan yaa akan menyimpan harapan yang tinggi terhadap si dia . ada satu gambaran kesempurnaan terhadap pasangan yaa . sedangkan pada kenyataan yaa , tak ada satu manusia pun yang sempurna ! harus diingatkan , bukan satu yang musatahil si dia yang menjadi idola korang akan mengecewakan korang satu hari nanti . malah si dia jugak akan berubah jadik orang yang selama nie korang tak suka . akibatnya bila orang yang diharap2 kan tak seperti yang di jangka kan nie boleh menjadikan hubungan tersebut retak perlahan2 ataupun mungkin akan hancuq :(

6 . hubungan yang bermula dengan cinta tiga segi . 
kini , ramai yang terjerat dengan masalah nie . jatuh cinta dengan seseorang yang sudah pun punya pasangan hidup . konon yaa demi cinta sanggup di madukan . padahai permainan nie sudah jelas berbahaya dan sangat merugikan serta benar2 salah ! di dalamnya , akan terdapat luka dan kepahitan , pembohongan dan pengkhianatan . orang yang berani terlibat dengan cinta tiga segi nie , biasanya akan mengulangi perbuatannya terhadap pasangan barunya . jadi jangan salah sangka korang menang apabila dapat menawan hati si dia . tak mustahil si dia akan tinggalkan korang seperti mana dia tinggalkan kekasih atau pasangan yaa yang terdahulu . oleh tue , berhentilah bermain api dan carilah pasangan yang masih single dan available ! :)

thanksss for reading !
 

posted by sayabudakcomel . (^^)
 

 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, March 05, 2012

oke ! saya memang jeles .

hye ! Assalamualaikum .
*sapa jawab dia dapat pahala . 
 
oke ! saya memang jeles ! huhu . ayat tak boleh blah lansung kan kan ? hihi . jeles apa pon tak tiaww laaa kan . herm , sebenaq nya aten jeles kat budak2 photographer ! herm . mau tak jeles .. baru2 nie ada lar kawan aten nie dia tag aten kat gambaq2 yang dia tangkap . haish , geram betoi tengok gambaq2 tue semua . jangan salah faham pulak . gambaq2 pemandangan oke . so nice ! (^^) aten mintak kat depa2 tue supaya tag aten dalam gambaq2 tue semua . syok abes dah nie . sebab dapat tengok gambaq2 tue . nak tengok gambaq2 tue pi kat photo facebook aten . oke ! herm , jeles tahap2 nie . huhu . tapi simpan jea lar rasa jeles nie . hihi . nak bagi tao jugak lar kat korang . aten teringin nak beli nie !
 
 
Nikon 

 
Canon 

 
 Olympus !

 
Olympus lagi !

hadoiiiiii ... rambang mata sungguh tengok kamera2 DSLR nie . huhu . sedih :'( nak beli tak kesampaian lagi . tapi hanya angan2 saja . mungkin akan menjadi kenyataan satu hari nanti . sapa tao ? herm , Allah yang menentukan .
 
herm , bagi aten jenis2 apa2 pon takpa . janji ada duit nak beli kan kan ? tue sangat2 penting . huhu . apa2 pon aten harap2 angan2 aten bukan sekadar  angan2 . tapi angan2 yang akan menjadi kenyataan . kalao ada kamera nie pon , tapi tak pandai guna tak boleh jugak . kan kan ? hihi . so , kena lar belajaq . herm , tengok lar macam mana . aten sekadar nak berkongsi cerita jaa dengan korang . thanksss sebab sudi baca ! hihi (^^) doa2 kan lah aten dapat jugak beli kamera nie . kalao tak dapat beli sekali pun , dapat pegang pun dah Alhamdulillah . hihi . Amin . wasalam :)

  p/s : korang jangan pelik pulak tao . aten nie memang kalao dah minat something tue memang macam nie . hihi . aten nie kurang sikit minat ke arah shopping2 nie . macam bag ka? kasut ? baju ? aten kurang sikit . tapi aten tetap ada favourite aten sendiri oke . jangan pikir macam2 . aten nie simple person . hihi .
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : Blog Reviewing by Haruno Hana

hye ! Assalamualaikum . (^^)
*sapa jawab , aten sayang dia . hihi .

oke ! hari nie aten nak join segmen nie >
 Segmen : Blog Reviewing by Haruno Hana


haaa , sapa2 yang terasa rajen2 tue boleh lar nak join . hihi .
kalao ramai lagi best ! peluang jangan dilepaskan . herm , apa2 pon aten nak ucap thankss kat wana wahid . sebab sudi tag aten (^^)
dan jugak hana :)

thankss friend !

comel tak ? hihi . tak comel jangan cakap , kalao comel .. bagi tao aten . hihi (^^) apa2 pon dah selesai tugasan aten nak join segmen nie .
 wasalam (^^)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen