WELCOME TO

Saturday, February 25, 2012

are you liar ? ? huh !

hye ! Assalamualaikum . hihi .
 hari nie aten nak bagi korang baca sebuah karangan yang ringkas tapi ada berkait dengan peribahasa yang sangat2 popular sekarang nie " ke mana kalau tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi " . haaa , hebad kan ! try read first . hihi . pastu komen la kalau rajen . hihi . (^^)



Samad adalah seorang profesor terulung , dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan , dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan , robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu …
Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang . Tapi anaknya tidak kunjung pulang . Sehingga pagi barulah anaknya pulang .
“Kamu dari mana ?” tanya Samad .
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya .
*PAPSSSSS* Robot tersebut menampar anaknya .
“Nak , ini adalah robot ciptaan ayah , dia akan menampar sesiapa yang berbohong ! Sekarang katakan dengan jujur , kenapa kamu pulang lewat ??!
“Maaf ayah … saya baru habis memonton movie di rumah kawan …”.
“Cerita apa ? "
“Cerita Papadom ayah”.
*PAPSSSSSSS*
“Katakan dengan jujur cerita apa ?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.
Mendengarkan itu marahlah Samad .
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti ?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie .
*PAPSSSSSSSSSSS* Samad ditampar oleh robotnya .
Suasana hening untuk beberapa ketika…
Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh , sama saja kelakuannya , ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”
*PAPSSSSSSSSS*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

p/s : *PAPSSSS* nie bunyi robot tue tampaq depa . konon2 nyaa laaa . hihi .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments :

Post a Comment

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen