WELCOME TO

Saturday, January 28, 2012

angkara motor . ? kisah motor oh motor :P

hye assalamualaikum :)

"eh...eh.....eh...ah..ah....ah...........................".kedebuk ! waaaa....(gelak sambil malu) huhu apa dah jadik nie ? dunia ku menjadi gelap sebentar .. dimanakah aku ? waaaa . *gaya teruja bole . dialog kisah hari nie . jom baca!

"paten . paten . faten nabilah . bangun2 . cepat !" ibuku sayang memanggil2 aku dari luar . hee . "yaya ! aten bangun dah mak . :) " cece ! awai laa konon . rupa2 yaa dah nak pukul tujuh dah . adoidoi . aten pun bangun . and first i do > baca mesej . haha ! hem . ada orang kejud tapi tak sedar2 . aten .. aten .. camtulah perangai hang! *loghat kedah . waaa, lambat lagi nie . masih awal laa . nak pergi awal tak ? hem . malas yaa . tapi lesen puyaa pasai akan kugerak kan kaki melangkah jugak . pagi2 dah bising . hee . alalaaa . bukan bising apa . borak2 wif my brother jea . haha . biasalah mulut nie ringan jea nak soal macam2 kat abang aten tue . macam2 dah terlintas . tanya pasai pengalaman ambek lesen jea . :) aten kan 'budak baru' . mahu belajar dari budak lama laa :) hem . sesampai yaa kat kpp tue . sebelum melangkah aten bersalam dengan abang dulu . nak tahu sebab apa ? mencari keberkatan :) hehe . * baik laa tuh . hem . bermula lah sebuah kisah sebagai seorang student kat kpp tue  ...tuttt ! daftar sudaa . tunggu puyaa tunggu . tiba2 ternampak kawan lama . waaa . awai yaa dia . hem . aten senyum jea kat dia . malas laaa . dia ada kawan ramai dah . malas nak menyibuk . *my prinsip :) hem . tepat jam 9 setengah pagi > giliran kami lak amek turn buat latihan :) dengan gaya excited aten pun terus pergi ambil motor . waaa .. "ish .. mana motor aku nie ? takdak pun " *bingung keseorangan . hem . sebat jea laa moto nie pun . haha ! *gelak jahat . aten pun start motor tue . bromm . brommm . heee . *gaya syok . nak jadik cerita tiba2 ... "hey cek .. biasa bawak moto dak ? " cegu kpp tue tanya . "biasalah . hari tue dah mai teori praktikal dah " jawabku sambil tersenyum . *senyum gaya arnab comel :) hahakz ! "hem ? moto hang nombor berapa tadi ? " cekgu kpp tue tanya macam nak telan aku jaaa . aten jawab " err . emmm . nombor 22 cekgu " *jawab gaya takut . = ='  hem . lepas tue cekgu tue kata " p tukaq moto . tue moto dia . hang p carik moto hang " argh ... malu yaa ceq .. :$  aten pun pergi letak motor dia . *gaya tak malu . haha !  hem . lepas tue nak jadik cerita . aten pun bawa laaa motor dengan tenang dan syok . to be serious oke :D bawak puyaa bawak . tiba2 ... "eh ... eh .. ah... ah.. " kebabooommm . waaaaa . napa nie ?? "adoi .. sakit yaaa . eh .. eh .. nak bangun tak bole ..". huhu . *gaya orang sakit . ahh . camna nak angkat motor nie . terok laa  motor nie . berat ! hem . tiba2 .... ada mamat seorang nie tiba2 berhenti . waaaah .! "weei tolong angkat sat . berat laa . " *gaya muka tak malu . hohooho :P hem . mamat tue pun angkat laaa . lepas tue dia blaah . hee . tapi sebelum dia pergi . mulut aku ringan mengucapkan terima kasih kepada dia . >"wei , thank you . " *gaya orang sakit . adoi .. pelik menyelubungi diri . macam mana laaa aku boleh terjun dalam parit tue . sakit gila . hanya Allah jea yang tahu . waaaawaaaaa . pengalaman pahit bawak motor . pertama kali . ngee~ hem . lepas tue aten pun teruskan perjalanan yang sudah terkandas 2 minit lalu . gara-gara terjun dalam parit gaya stuntwomen . haha ! merepek lah engkau aten . tiba2 ada seorang akak nie tanya aten . "tak sakit ka ? . " "tak laa . sikit jea nie " jawab gaya slumber . tapi dalam hati sapa tahu . haha . "betoi ka nie ? serious tak saket ? " kakak tue tanya kali kedua dengan gaya tak puas hati . huhu = = ' aten geleng punya geleng gaya muka tahan sakit . heee . "tak kira adik oi . jum ekut kak . kak nak p habaq kat cekgu tue . " arghh . no way ! takmau . huhu . malu . hee . takpa la . dah akak tue baik . aten terima jea lah kebaikan dia . heee . lepas tue . cekgu tue pun tahan aten . dia tanya sakit tak . aten geleng sambil senyum :) sebelum balik . dapat pesanan free dari cekgu kpp tue . cekgu tue pesan "lepas nie jangan takut nak bawak motor pulak . balek nie try2 laa bawak motor banyak2 kali . bagi pro " haha ! "tak lah cekgu . nie pengalaman. bukan selalu nak rasa camni kan ." jawab aten ala ala humble . heee . mahu tak humble . jatuh motor tue . malu beb . haha ! hem . nak jadik cerita . waktu nak balek tue , terserempak pulak laa dengan mamat yang tolong aten tadik . "haaa . abeh dah paaa relai motor tue . " gaya mengata . adoiii .. malu nyaaa jadik aten . huuhuu = =' buat tak tahu jea laa . muka slumber badak . pekak kan telinga engkau aten . haha! dalam hati "mamat nie kan . gelak kat aku pulak . nasib baik laa tadik hang yang tolong aku . " monolog dalaman . huuhuu . sabar jeaa laa . ada hikmah kot :) sampai jea rumah terus rasa sakit . sengal betul .! huhu . besok ada lagi latihan . adoi . harap2 tak terjadi lagi . amin . ^^,

p/s : haaaa ! korang suma . aten bukan saja2 cerita tahu . tapi aten nak korang jangan jadik macam aten nie . kalao buleh buat lah cerita nie sebagai kisah pengajaran oke :) lepas baca nie jangan laa korang cerita kat orang lain pulak oke . simpan2 lah niat tue oke . biarlah cerita nie hanya sekadar diblog kisah sang puteri nie jea .. and i hope u all hepi2 :) tataaaaa .

haaaa.! nie laa moto idaman aten kalao nak tahu :P

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments :

Post a Comment

sila komen plish...!satu pun tak pa...aten tak kesah..^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen