WELCOME TO

Thursday, December 27, 2012

padahnya apabila mengkufuri nikmat

Assalamualaikum ..
HAI readerss ku sayang ! :)
aku hari nie ada satu cerita nak story kat hampa . aku guna loghat kedah laa tulis kat blog . mintak maap laa kalau tak paham . haha . aku orang utara . hem , hari nie adalah hari pahit untuk aku . tak sangka benda nie akan jadik . dah nama pun pahit . tobat-2 laaa sedih kan kan ? hewhew ! petang tadik , aku turun laaa riadah kan . mula-2 happy-2 laaa kan . masa aku otw nak ber'jogging kan , aku singgah laaa kafe . nak beli makanan . padahal , MOTIF UTAMA nak turun riadah . tapi jadik kot lain pulak . haha . singgah laa kafe . lepas tu nak jadik ceritera kat sini , aku terbau satu aroma makanan yang menusuk kalbu dan jiwa . aroma buah cempedak goreng weh ! perghhh ! wangi gila ! aku dah laaa lama daaa kempunan nak makan cempedak goreng . heeemmm , akhirnya aku pun pi laaa terjah mak cik gerai jual cucuq tuh . first-2 sekali , aku try laaa puji makcik tuh . kot-2 laaa dapat diskaun . HAHA . ceittt ! bajet macam pi shoping-2 kat mall jaaa hang nie ! haha . okay , aku tanya makcik tu "makcik , cucuq cempedak nie 10 biji rm1 ka ? " bajet dapatlaaaa aku makan puas-2 kan kalau 10 biji rm1 . tengok-2 5 biji rm1 . huaaahuaaaaa . sedih bak hiang ! tapi , disebabkan aku mengidam nak makan benda alah tuh . aku beli jugak . hewheww . padahal kaaa , bilaa di pikir-2 kan balik . kat rumah aku pun ada cempedak . nak makan sampai 1 biji buah cempedak pun boleh . berulas-2 boleh aku telan . heeee . tak heran lansung laaa kalau aku tak pi beli . HAHA . tapi nak balik rumah bukan senang . sebulan sekali baru boleh jejak tapak kaki kat rumah . huhu . kalau nak balik hujung minggu biasa pun tak boleh . kalau nak balik kena macam-2 procedure aku kena hadapi . dan salah satu sebab nyaa , matrik nie bukan bapa aku yang punya . so , konklusi nya kat sini . kalau nak balik , kena buad surat . hemmm , apa dia ingat aku nie setiausaha dia kaa ? nak suruh taip-2 surat panjang-2 bagai .. sabar jeaa laaa . okay-2 aku saja luahkan perasaan kat sini . bukan niat nak mencaci atau memaki erk . HAHA . okay , continue my story . lepas aku beli , aku pun makan laaaa dengan lupaa diri atau erti kata lain makan tak ingat dunia . haha . tau dak kenapa ? aku makan sambil berjalan kot . haaaa , nie laaa perangai aku yang aku tak boleh nak control . suka sangat makan berjalan . padahal banyak sangat-2 kot tempat yang tersedia cantik cun segak lawa memang boleh aku duduk makan dengan sopan dan tertib . dok ekut perangai syaitan sangat . tuu jadik macam tu . huhu . (ceritera tak habiss lagi okay )
lepas habis aku berjalan sambil makan , mulaaa laaa malas nak berjogging . haha . perangai macam apa lagik . tudiaaaa laaaa , bilaa dah makan . perut pun kenyang . jadik malas habis laaa satu badan . sikap negatif nie dilarang ekut . tapi kan , dengan semangat yang kental . aku kuatkan semangat untuk berjalan jugak . habis jenjalan satu round pusing kawasan matrik . aku pun mulaaa laa nak mencari mangsa pertama aku . aku dengan kawan aku nie pi laaa try bodek budak yang ada pinjam basikal . sebab kan malas dah nak jogging aku tukar mood nak kayuh basikal pulak dah . heemmmm , nie laaaa aku . best kaaan jadik aku ? dapat jugak laaa aku rilekss-2 kayuh basikal . dapat laaa jugak makan angin , cuci mata tengok budak-2 matrik nie main . macam-2 permainan ada . ada futsal , bola keranjang bukan mata keranjang , and paling favourite sekali laaa sekarang depa dok main badminton . hemmm , suka sangat depa kat badminton . aku nak pukui bulu tangkis pun takut . takut nanti terpukui orang tak ke padah nama nyaa . ngeeee ~ habiss jaaa aku riadah , aku pi laaa kafe nak menjamu selera aku yang tinggi meninggi nie . kunun-2 nyaa penat riadah laaa tadik . haha . aku pesan laa maggi goreng dengan telur mata kerbau . nak jadik ceritera , kafe tu masak lambat . aku nie sampai mengantuk-2 laaa tunggu makanan tu nak siap . nasib laa takdak katil dengan bantal . kalau tidak memang aku tidoq dulu laaa alamatnya . haha . haishh ! haish ! kalau nak di ikutkan hati aku , nak jaa aku pi masuk tolong chef-2 kat dalam kafe tu masak . lambat betoi ! aku nie punyaa laa kebuluq . makanan lambat siap . sabar jaa tadik . disebabkan aku sabar , last-2 makanan aku order tadik pun siap . lepas jaa aku bayar , tibaaaaaaa-2 !!!!!!!!!! pranggggggggggggggg! kedebush ! aaaaaaaaaaaa ! ya Allah , makanan aku ! teruih semua orang kat kafe tu tengok aku dengan penuh simpati . tapi nampak muka depa-2 tu macam tak kesian kat aku pun . tapi macam nampak nak maki aku adaa laaa . sebab habis lantai kafe tuh dengan maggi goreng aku . arghhh ! dah laa telur mata kerbau aku pun dah jadik santapan lantai kafe . sudah cukup sudah . aku sedih tahap babun ! di sebabkan aku malu , aku pun lari meninggalkan kafe lepas aku makan saki baki maggi yang masih ada dalam pinggan tue .. kesudahan nyaaa , aku diet malam nie . melayang RM3.40 aku malam nie ...
 P/S : JANGANLAH SESEKALI MENGKUFURI NIKMAT YANG KITA ADA . 
*seperti makan sambil berjalan . teheeeee :P


perbezaan dulu dan kini .
kiri : tahun 2006 
kanan : tahun 2011 
 aku mengalami perubahan semasa aku tamat persekolahan ketika tingkatan 5 :)

# gambar ini hanyalah sekadar gambar hiasan sahaja . tidak ada kena mengena antara hidup dan mati seseorang . beware ! jangan tengok lama-2 . nanti mesti hampa gelak kuat-2 .
ngeeee !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, December 17, 2012

Assignment belambak ?

Assalamualaikum readerss ku !
 
#jawab salam dulu baru seludup baca okay :) 
 
perghh (!) First time aku tahan mata aku untuk mengadap asignment physics aku yang terbengkalai oiii (!) gila kau aten (==') esok macam mana laa aku nak masuk kuliah . mampus tahan mata laaa aten . hmmm , apakan daya . dah mencuba untuk siapkan . tapi banyak sangat kerja aku rasa minggu nie . gila letih (==') sabar jea laaa . demi masa depan jugak kan . aku sekarang dah tekad . takmau lagi mengada-ngada nak pikir pasai benda lain selain belajar . aku tau , aku ramai peminat . #uweeekkkss ! nak muntah aku yang tulis nie . aku tau korang pun nak muntah kan kan ? haha . okay , aku takdak benda nak cerita kat sini sebetul nya . so , aku merapu jea laaa kan . aku nak bagitau laa jugak laaa kan kat korang , aku baru jaa lepas abeh morning sickness . haaaa ? morning sickness ? OMG (!) no (!) bukan-2 . aku demam laaa . kihkih . dua hari aku demam . dan sehari jugak aku ponteng kuliah mathematics weyh (!) hmm , tak berdaya dah weyh . nak buad macam mana ? namapun tak larat . esok tuh aku gagah jugak pi kelas . sebab aku takut nanti aku jadi BODO . aku takmau (==') aku nak exam dah woii bulan Januari 2013 nie . apa-2 pun , sekarang dan hari nie aku dah makin sehat . Alhamdulillah . thankss Ya Allah . aku dapat semangat balik selepas mak ayah aku datang melawat aku kat sini . mak ayah aku mai bagi ubat dan semangat . aku terharu :') tapi semua tuh aku nak jadikan kekuatan untuk aku teruskan perjuangan aku di matrik nie . aku tau aku tak boleh bagi yang paling terbaik untuk semua orang . tapi aku yakin aku boleh bagi yang paling sempoi untuk semua orang . 'sempoi itu simple' ? apa laaa hang aten . suka campuq aduk ayat omputeh dengan melayu . hakhak . aku malas tulis panjang-2 . dah malam gila nie . malam pun dah nak berganti siang dah . yang aku nie nak berganti dengan apa pulak ? haha . okay aku merapu . hakhak . kat mana lagi kalau aku tak merapu kat sini kan . rindu merapu kat sini . kihkih . by the way , aku nak ucap terima tak kasih laa sebab sudi baca entri aku yang ntah apa-2 nie kan . Alhamdulillah . kihkih . aku mahu popular laa katakan :) haha . tajuk novels okay . bukan tajuk cerita aku nie . kbhaaiii (!) wasalam .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, November 12, 2012

hidup tak selalunya indah

Assalamualaikum ,
 
halooo readers ku ! 
 
aku selalu mengharapkan hari ini akan lebih baik daripada hari semalam . aku punya hati untuk terasa dan merasa sedih . kadangkala benda yang simple pun aku boleh terasa . huhu . apa lah kau aten ? yang tuh pun nak pikir ka ? haha . okay , aku akan cuba untuk lupakan segala kesedihan tapi aku akan simpan kesedihan nie sampai bila bila . aku tau orang tak akan paham apa yang aku rasa . tak payah laa amek kesah hal aku kan ? HAHA . aku lawak jaa okay . ekceli , kemarin aku pi jalan2 dengan buah hati aku . dia lah yang selalu teman aku jenjalan kat Jitra neh . asal bila aku cuti jaa , konfem dia tawar kan aku keluaq dengan dia . HAHA . aku kadang2 syok laa jugak kan . ada kawan macam dia . walaupun dulu kami tak rapat , tapi kami kamching . kamching tuh serupa macam satu kepala laa . huhu . tak paham sudah . aku tak mau explain banyak3 . haha . kemarin aku ingat nak pi tengok cerita sweet kat wayang . cerita ISTANBUL AKU DATANG . tapi masalahnya cerita tuh start lambat kot . menyampah aku (==') spoil gilaa . dah tak jadik pi tengok cerita tuh , last2 aku pi makan2 dulu dengan dia , sepupu dia dengan kak dia . makan tuh dah jadik perkara WAJIB aku akan buat bila keluaq . HEHE . BUDAK MAKAN KUAT . macam neh laa . kami makan kat LEKO LEKO . hampa tau LEKO tuh apa ? kopok leko laa oii . macam laa ulu sangat benda neh . haha . okay aku melawak jaa . apa2 pun dia yang tolong bayaq kan . baik baik . 
 
 
neh diaaa kopok LEKO tuh . perghhh !
 
 
 
ayoooooo ! apesal kopok tuh jadik gelap semacam jaa (==')

# edit punya pasai . HAHA



Aaaaaaummmm ! HEHE . sweet tak kami ?

# toksah buad muka jelesh shagat laaa weh (==')

 lepas makan , kami semua pakat pi melaalaakk kat C-Mart . HAHA . buang tension abes . jerit jangan tak jerit . aku pi KAROK puas2 semalam . aku nak habiskan cuti aku dengan enjoy sehabis mungkin jugak . sebab aku dapat bercuti semester 1 neh lima hari jaa weh . kesian kat aku kan ? HAHA . buad muka kesian sat .

 # muka abes kesian dah neh . HAHA .

HAAAAA ? apa ? khamis neh balik kmk dah ? arggghhhh ! kena terima hakikat . takpa takpa , berjuang demi kolej . ngeh ngeh ngeh . boleh dak tera tuh ? ekceli , aku dah abes semester 1 . semester dua bakal menjelma tak lama lagi . insyaAllah , kalau memang masih ada lagi rezeki aku kat matrik tuh . aku nak pulun belajaq betoi2 . aku takmau dah maiin2 . tak serius lansung aku belajaq . (==') ntah apaa laaa nak jadik dengan result semester 1 aku nanti . gerun aku dengaq weh . tapi aku dah jawab , so aku tawakal dan redho jaa laa kan . hem , lagi dua hari cuti aku nak jalan2 puas3 . nasib laaa mak aku seorang yang memahami . dia nak laa jugak bawak aku jalan3 . pi kuala perlis , pekena LAKSA KUALA . hihi . aku punya febret tuh . apa pun doa untuk aku tau . bagi aku berjaya dalam hidup . 

# mimik muka aku neh . jangan usha lama2 tau , nanti jatuh cinta . HAHA .










muka aku ada tak IRAS macam kilafairy ?

  # jika ya , sila komen . HAHA . 

 
  WASALAM :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, November 10, 2012

"WOMEN make better leaders than men." agree???


 Hai Assalamualaikum :)

aku rindu gilaa kat blog neh . dah besawang dah paa kan (==') haha . at least aku ada laa jugak rasa nak uptooohdated kan kan . hum , aku sekarang dah tamat mengaji semester 1 dah kat matrik changlun . aku taktau apa laa yang akan aku dapat nanti untuk semester 2 nanti . tobat result aku .... arghhh ! tolong laaa jangan sebut . tapi aku harap aku dapat keluaq dari matrik . hum , aku taktau laaa hampa semua . aku rasa aku nak kawen laa . calon suami ada dah . HAHA . #ayat gatai . hem , at least aku dah pulun untuk semester 1 neh . apa pun keputusan aku redho dan tawakal :) hampa mesti pelik kan ? napa laa aku updated blog letak tajuk neh . takdak kaitan lansung (==') tapi sebenar nya ada kaitan laa . tau apa kaitan ? tadik aku dah berjaya menduduki exam muet . apa tuh weh ? haaa , muet neh maksud dia MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST . hamboih ! panjang kan . haha . tuh laaa tajuk writing tadik . aku kena jawab soklan tuh laa . haha . tajuk dia neh bagi aku sikit pun tak advanced weh . haha . tapi aku syukur laa sangat2 sebab dapat jawab dengan jaya nyaaa . hihi . kalau nak tau muet neh ada banyak bahagian . salah satu bahagian dia , listening test . perghhh ! dah laa tadik aku lupa korek telinga aku . so , tadik aku takleh fokus . haha . aku rasa ada sumthing dalam telinga yang tak buang sebulan . euwwwww ! aku gurau jeaaa okay . haha . jangan laa caya sangat :D . apa apa pun aku harap result aku okay untuk semester 1 neh . Amin :) doa laah samaa okay untuk aku .. bubaaaiii uolllss (^^,)

thankss for reads :)

wasalam ..


#muka budak poyo muncung sedepa . HAHA (==')

               ENJOYSS YOURS HOLIDAY OKAY !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, September 06, 2012

pengalaman telah mematangkan aku

Assalamualaikum :)

SALAM SATU MALAYSIA (!!)

hai kawan kawan (!) 
aten tau , korang semua mesti masing masing ada pengalaman sendiri . selama aten hidup . macam macam pengalaman dah aten alami . semua serba serbi . kalau boleh nak cerita kat sini semua pengalaman tuh . tapi rasa nya tak perlu laa kan . sebab banyak sangat (==')

ekceli , bagi aten . pengalaman yang banyak mengajar aten menjadi seorang yang lebih matang . matang dari segala aspek . dari segi pemikiran , sikap , dan menyelesaikan masalah yang ada . 

bagi aten pengalaman dalam hidup sangat sangat penting . kerana tanpa pengalaman , kita tak boleh merasai apa yang orang rasa . contohnya , pengalaman seseorang yang pernah bercinta @ istilah lain ber'kaple . seseorang yang pernah bercinta dan putus @ "break" mesti 'fobia' untuk bercinta buat kali kedua . kerana mereka dah pernah merasai betapa sakit nya bila hati mereka dikecewakan . oleh itu , bagi aten . aten pernah bercinta dan dicintai oleh seseorang . tapi putus jugak . oleh sebab tertentu . bagi pengalaman aten laa kan , bercinta nih tak best (!) sebab tuh laa sampai sekarang , aten tak pernah rasa untuk ber'kaple dah . tak semua yang ber'kaple tu akan kekal sampai kahwin . dan aten selalu percaya , setiap orang ada jodoh masing masing . cuma antara dah jumpak , atau pun tak ditakdirkan jumpak jaa lagi . bagi aten , kalau betoi betoi laa lelaki tue suka kan kita . dia tetap akan menunggu dan menanti kita sampai bila bila pun . tuh baru betoi dia sayang kan kita . kalau hanya sekadar untuk bersuka - suka jaa , sewajib nyaa tak perlu laa untuk kita menerima dia . sebab pengalaman telah mengajar aten untuk menjadi lebih matang dalam hidup . dan aten lebih suka , memulakan perhubungan dengan istilah "berkawan" . sebab bila kita berkawan , dari situ lah kita dapat mengenali siapa diri dia sebenar dan sesuaikah dia untuk menjadi pemimpin keluarga kita nanti ? dan cukupkah ilmu agama dia ? dapatkah dia membimbing aku nanti ? dan tak perlu lah kita mengharapkan sesuatu yang belum pasti dan tentu lagi milik kita :) 




umur aten dah "lapan belas tahun "
dan muka aten yang nih nampak matangkan ?
  muahaha (!)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan :)

Assalamualaikum semua !

jeles gila tengok oqang lain dok update status depa kat wall pasai salam ramadhan . so , disebabkan kejelesan aten tue banyak sangat dah , aten pun nak laa jugak ucap Salam Ramadhan kat hampa semua . tapi bukan kat wall laa , bagi aten kat blog pun dah lebih dari cukup dah  .. haha !

syok laaa kan , nak sambut bulan yang penuh syafaat nie .. Bulan yang indah . bersyukur sesangat sebab aten dapat lagi bertemu dengan bulan Ramadhan pada tahun nie . sebelum sebelum nie bila puasa , puasa kat asrama . pagi pagi kalau waktu sahur , ada disediakan . tapi sekarang , tahun nie dah lain . aten sahur sendiri sendiri jaa laa . pakai kos sendiri jaa laaa kan . nama pun dok matrik . huhu . takpa takpa . aten dah siap siap dah makanan yang nak bawak pi untuk makan sahur nanti . jangan risau . banyak oww . haha . sebab lepas nie , sebulan sekali baru boleh balik rumah . tue yang tak best tue . kena dok lama kat matrik . huhu . apa apa pun aten bersyukur laa , sebab rumah aten dekat jaa . hehe . jangan jeles 
eyh ! untung laaa kan . aten engat nak ambik kesempatan berpuasa nie untuk menurunkan berat badan . insyaAllah . doakan laa yaa . haha . tapi takpa laa . kalau gemuk pun kan . CUTE PAA . haha . biaq gemuk asal sehat takpa kan ? jangan gemuk tapi sakit sudah . hehe . biasa laa , setiap perempuan kan nak kuruih . takmau gemuk :( sekian . 


amacam ? kuruih dak kami ? haha !
 *hangguk kaih , kalau dak nanti kami tumbuk ! kahkah !

ekceli , kat atas nie gambaq lama la . zaman zaman muda dulu oke . zaman zaman tengah maju . gaya tudung pun dah nampak pelik . haha . tapi takpa , bukan selalu kan ? sekali jaa . hee . bai awok awok semua . 

SALAM MAAF dan Salam Ramadhan untuk semua :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, July 16, 2012

dewasakah aku ?

ASSALAMUALAIKUM ..
*jawab salam itu adalah wajib ! so , jawab laa . hehe .
 
bila taktau hidup aten nie nak sempurna . setiap kali aten dok sorang sorang mesti aten terpikir kan tentang masa depan aten . memang aten tengah serabut sekarang . aten pun taktau sebab apa tetiba jaa aten rasa lain malam nie . rasa lain sangat sangat . aten rasa aten nie feeling terlebih laa . rasa macam dunia nie , dunia aten jaa . huhu . ayat dah macam orang putus cinta dah . haha . tapi series , malam nie aten rasa sedih . tapi syok dengan happy pun ada jugak . taktau laa . apa pun , aten nak kongsi laa kat ampa semua tentang sebuah kisah . nak tau dak?
haaa , mai nak cerita .


Tanggal 17 Julai 1994 , telah lahir nya seorang bayi perempuan yang sangat comel tampak nya di sebuah hospital di kedah . raut wajah bayi itu sangat lah indah dan sejuk mata memandang . pada saat dan ketika itu , sangat bahagia lah kedua dua ibu bapa bayi perempuan itu . syukur Alhamdulillah kepada Allah , bayi itu selamat dilahirkan ke dunia . betapa bahagia nya si ayah bayi itu sebab dapat seorang cahaya mata perempuan . kerana Allah telah memberi seorang anak perempuan kepada mereka . sesungguhnya hanya Allah sahaja yang mampu lihat betapa gembira nya hati si ayah dan ibu tersebut . 

kini , bayi tersebut telah dewasa . dengan kasih dan sayang yang telah diberi oleh ibu dan ayahnya , kini gadis tersebut sudah berusia 18 tahun . dia kini sedang melanjutkan pelajaran nya disebuah kolej yang sangat dekat dengan rumah nya . pada suatu hari , sedang sedang dia khusyuk membaca buku . henset murah nya tetiba berbunyi . lalu melatah laa gadis tersebut . OPPOCOT MAK ENGKAU ! kemudian , dia membaca mesej tersebut . betapa terkejut nya dia apabila mendapat tahu bahawa ayah nya kini baru keluar hospital akibat strok . percaya tak percaya , kena percaya jugak . kerana mesej itu dihantar oleh ibunya sendiri . 

semenjak dari itu , dia selalu memikir kan tentang hal tersebut . kenapa ibu nya tidak beritahu dia tentang ayahnya dari awal ayahnya sakit ? kenapa ? kenapa ? tapi , semua soalan itu telah terjawab . kini , dia sangat redha dengan ketentuan Allah . malah dia sangat bersyukur kerana Allah masih lagi ingin memberi dia merasa kasih sayang seorang ayah . dia selalu memikirkan keadaan ayah nya itu . dia dapat merasakan betapa peritnya sakit ayah nya itu sekarang . ntah laaa , mungkin itu takdir seorang ayah . dia sangat sedih , bila memikirkan keadaan ayah nya itu . walaupun , dia tak berjumpa dengan ayahnya itu . dia dapat tahu jugak keadaan ayahnya sekarang . kerana ibu nya yang kerap kali menghantar mesej kepadanya . ibu nya sangat lah mengambil berat tentang keadaan nya itu . sampai kadang kadang dia merasa dia sangat sangat disayangi . tapi , dia sedih . sebab dia belum lagi berpeluang untuk berbual dengan ayahnya . ayahnya kini , tak mungkin lagi boleh datang melawat dia di kolej . kini hanya seorang ibu dan di temani oleh seorang abang sahaja datang melawat nya di kolej pada setiap minggu . ketahui lah betapa rindu dan sayang nya dia kepada ayahnya pada ketika ini . mungkin satu saat nanti , penyakit ayahnya akan beransur pulih . doa dia sentiasa mengiringi ayahnya pada setiap solat yang ditunaikan pada setiap hari . dia sentiasa berdoa agar Allah memberi kesembuhan kepada penyakit ayahnya itu . dan hari ini , tanggal 17 Julai 2012 genaplah umurnya 18 tahun . kini , dia menanti kan ucapan selamat hari lahir dari seorang ayah yang sangat 
dirinduinya ....


sekian sahaja . ini hanya lah sebuah cerita yang mungkin benar benar berlaku , atau pun tidak berlaku . tidak penting pun . apa yang penting adalah setiap orang pasti akan sakit , dan setiap orang pasti akan mati . dan hargailah ayah dan ibu hampa , selagi mereka masih hidup. wasalam .


p/s : kisah nie , hanyalah sekadar perkongsian dan renungan . tidak ada kena mengena antara orang yang masih hidup ataupun yang sudah meninggalkan kita .




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, June 15, 2012

perkembangan hidup aku !

hai hai ! Assalamualaikum ..
salam satu Malaysia :)
cerita aku pada waktu sekarang . bermula yaa kisah seorang gadis yang bernama faten nabilah rushdan . waaaa ! panggilan manja : aten ^^, haha ! gedik gilaa . oke oke . aten nak merapu pun malas dah laa nie . sebab aten sangat sangat sibuk sangat sekarang . tanggal 27 mei 2012 , aten dah bergelar menjadik seorang pelajar matrik . hem , dah hampir dua minggu dah aten dah mulakan hidup kat sana . ceeewaah ! sana laaa sangat . ayat macam belajaq jauh jaa kan . hewhew . biasalaa . pulun sikit ! memang macam nie . haha . ekceli , aten duk kat matrik tue . oke jaa buat masa sekarang . aten rasa nikmat sangat sangat pada awal yaa bertemu kasih di matrik changlun tue . 
sebab pertama : dekat dengan rumah :P 
kedua : tak payah dah nak kalut kalut beli tiket bas sebab nak balik rumah .
ketiga : kalau ada apa apa barang , boleh jaa mesej mak . teruih dapat . haha .
keempat : mak ayah akan selalu mai tengok kat matrik tiap tiap minggu :P
kelima : dapat jumpak kawan kawan masa sekolah rendah dulu dulu . 
keenam : tak payah susah susah nak keluaq outing beli barang tiap tiap minggu . haha .
ketujuh : rasa bangga sebab duk dekat . *abaikan
kelapan : sebab senang dapat kawan . baik baik belaka !
kesembilan : syok jugak study kat sini .
kesepuluh : ada basikal boleh kayuh untuk riadah . haha .
 yuckss ! haha . gedik gedik kan sebab sebab tue . hmmm , awad ? ampa jeles ka ? haha . toksah jeles sangat laa kan . sebab lepas nie , maybe rezeki aten belajaq jauh jauh pulak kan (==') oh tidak ! rasa susah dan sedih laa pulak ! huhu . sebab setahun jaa kat matrik nie . lepas nie , mengaji kat lain pulak . huaaaahuaa . aten akan cuba untuk menerima hakikat dan kenyataan nie . oke ! tak pa . aten dah biasa dah . duk baling lima tahun . rasa macam sat jaa owww . padahal dulu waktu mengaji , rasa macam lama nak mampuih . hewhew . apa apa pun Allah itu Maha Adil oke ! aten duk sini , oke jaa . best sangat ! sebab dapat roomate budak kelate . haha . suka tengok depa . comei comei . hewhew . segak oww ! kembang habeh laa kalau depa baca nie . haha . depa sokmo kecek jaa . sampai kadang kadang malas nak sembang banyak banyak . haha . dan hat paling paling aten tak lupa sekali . depa cakap , depa tak sangka hat oqang oqang kedah nie peramah peramah belaka . haha . engat oqang kedah nie sombong kaa . dak oww . kami baik baik jaa noh . hehe . sapa sapa dia rasa dia masih oqang kedah , tolong rasa bebangga sat . HAHA . dari segi belajaq , oke . tapi kena selalu rajin laa . baca buku kena tiap tiap hari . hmm , aten tak buat pun . haha . kadang kadang jaa baca . tue pun bila ada mood . haha . tapi exam dah dekat nie . lagi bapa bulan jaa . hmmm , kena studi jugak laa pasnie . kalau dok kira mood , sampai bilaa bila pun takmau studi . haha . tengok laa , baru jaa masuk matrik . dah malas . hish hish . dugaan sungguh laa . hmm , nafsu tue banyak sangat . tapi aten lebih suka dok asrama , dari balik rumah . nak tau pasaipa ? sebab dok rumah , nie laa kerja aten . asyik online takpun blogging . haha . takdak keja lain dah haih . huhu . so pity ! tapi tue laaa , kalau dok asrama syok oww . sebab asyik nampak oqang studi studi jaa . so , kita pun nak studi jugak laa . jeles ! hewhew . lagipun , aten balik minggu nie pun sebab nak buat assignment . waaaaa ! titerr ada dah assignment ! haha . hampa ada ? bangga sat .(==') tapi tue laaa , kerja buat assignment jaa . dah laa banyak . agak beban laa . tapi tue lumrah laa kan . sebab nak mengaji tinggi tinggi kena laa buat benda hat complicated sikit . hewhew . dok sana , macam macam ada . tak yah laa dok risau sangat . kat matrik , kalau malas sangat basuh baju . ada disediakan mesin basuh baju oww . tapi kena buh duit syiling arr . engat buta buta free kaa . haha . aten agak teruja laa , sebab dapat tengok mesin tue . first time kot (==') haha . rasa macam lawak jaa . hehe . tue kat asrama pompuan . kalau asrama laki tak tiaww laa kan . sebab hari tue pun , ada jugak laa budak laki kelas cakap . dia nak balik rumah tiap tiap minggu pun sebab nak basuh baju . haha . hish hish . agak terus terang laa budak laki tue kat aten . haha . so , bagi aten . kat mana mana pun . sama jaa . laki memang macam tue . susah nak jumpak hat rajin basuh baju . haha . oppss ! tak mengata oke . cuba cakap hat realiti . hehe . bukti yaa , aten dah search dah soqang soqang laki kat matrik tue . perangai macam mana . haha . search dari segi macam macam . hari hat balik kampung kemarin pun , aten usya beg beg depa suma besaq besaq belaka . hewhew . try bukak tengok . mesti baju jaa . haha . dan dalam kuliah agak seronok jugak . sebab dapat dok dalam air cond . haha . sangat sejuk . tapi aten tak pernah lagik laa try tidoq waktu kuliah . sebab rasa janggal . malu laa kat lecturer wey ! haha . sat g lecturer announce nama baru tau . haha . hakikat yaa , semua lecturer kenai aten ka ? haha . tak kenai pun . tapi mungkin lepas nie akan lebih kenai laa kan . yang aten paling paling tak sangka . modul yang aten ambik sekarang nie kan kan , laki laki ramai nak mampuih . kira dalam satu kelas tue , boleh hitung laa budak pompuan ada berapa . haha . punya laa sikit . kadang kadang naik segan jugak laa . tapi , best sebab budak laki matrik yang ambik kos sama dengan aten , semua sporting sporting belaka . sampai kan , nama aten seniri pun depa tau . haha . engat tak kenai . siap teguq panggil nama lagik tue . hebat ! haha . lepas nie , insyaAllah kalau aten rajin . aten update lagik . hehe . nak sambung buat assignment pulak nie . adeeeei ! minggu depan aten ada test subjek sains komputer . doakan aten jawab semua soalan yaa . haha . takut . eerrr , dan thankss sebab mau baca entri nie .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, May 24, 2012

rumah kata pergi , matrik kata mari ....




hai hai dan Assalamualaikum :)
Salam Satu Malaysia !
#bangga sat sebab dapat jadik rakyat Malaysia yang aman dan makmur nie ...
ALHAMDULILLAH ..

err , sebenaq yaa otak aten nie maseh blank lagik kot . taktau nak tuleh apa kat sini . kahkah ! tajuk dah tak boleh blah dah bila baca . HAHA . tajuk tue mai dari lubuk perasaan kot . tetiba jaa termerapu dan tepikiaq tajuk tue . HAHA . ekceli aten update nie pun mungkinss dah lambat dah . ada lagik dua hari kot . kita nak bertemu bersua kat SANA . SANA tue mana ? cewaah , buat tanya konon konon . HAHA . mai nak habaq ! Kolej Matrikulasi Kedah kat Changlun naaa . jangan sesat pulak ! kahkah . apa apa pun aten seronok laa sangat sangat . sebab ada jugak manusia yang rajin rajin telampau buat Group kat Fb . orang panggil Group KMK '94 (changlun) cewaah ! bukan main unik nama group tue wey ! aten suka . terimas kawan ! hehe . tapi jangan laa orang lain dok mengata pulak kan . tujuan kita ada group nie aten tau , bukan nak Asabiyah naah . errr , Asabiyah ? ish laa , mai nak habaq mai kat hampa.


`Asabiyya atau asabiyah (bahasa Arab: عصبية, Asabiya) merujuk kepada perpaduan sosial dengan penekanan kepada perpaduan kaum, kesedaran kumpulan, dan perpaduan sosial,asalnya dalam konteks fahaman macam berpuak puak . berpuak puak tue macam suka buat kumpulan masing masing .


InsyaAllah , kita kita buat group nie bukan tujuan itu . tapi nak mengeratkan ikatan silaturahim antara kawan kawan kan ? hihi . kami kami nak laa jugak kenai kenai antara satu sama lain . kenai siap siap lagi syiok wey ! nanti pi sana , tak laaa cangak ulu sangat ! err , cangak ulu apa ? hampa taktau diam ! kahkah . tue loghat oqang kedah naa . HAHA . sapa tau baguih . kiqa dia kedah piawww laa tue ! :D aten kat sini nak laa say Hai kat hampa hampa yang nak pi matrik tue . kahkah . mungkin dari sini kita boleh kenai kenai . aten nak bagik pepatah pujangga kat hampa nie ! dengaq elok elok naa . TAK KENAL MAKA TAK CINTA . errr , tak boleh blah lansung hang aten oi ! kahkah . biasalaa kan , orang sekarang kan selalu sebut " walaupun muka kami garang , tapi dalam hati ada taman " .. auwwww ! so sweeet ! suka suka :) HAHA . ayat tue selalu yaa mat mat romeo laa yang selalu pakai . nak tackle aweeksss aweekss hat hat cun laa kunun . padahai tak hensem . kahkah ! err , sori . tak dak kena mengena antara hidup dengan mati pun . nanti nanti pi sana , kalau tak kenai . teguq teguq laa kan . jangan laa terlampau eksyen sangat . nanti orang takut nak kawan . pi sana tujuan kita mesti teguh . jangan pi dok main main pulok . sebab macam macam orang dah dok sebut , pi matrik kena pulun habis habis . jangan main main . kuliah jangan PONTENG . kena rajin laa . macam macam laa . kalau nak sebut , sampai kesut tak habeh . hewhew ! pi sana jaga etika kita sebagai pelajaq matrik yang berjaya . kita harus buktikan bahawa kita yang pi matrik nie . sememang yaa rajin dan bersemangat untuk berjaya ! yeehaaaaaa ! errr , ntah paa paa . merapu habeh dah laa . bukti kan yang kita nak berjaya . jangan peduli kata orang , matrik tue susah . think positive ! u can change ur life ! hikhooo :) and cheersss cheerss alwayss ! ^^, nak pekenai diri sat , aten ambik modul dua kat matrik . hampa ? keke :P barang barang aten tak beli lagik pun . hampa ?

#selamat berjuang kawan kawan ! walau dimana kita berada , rajin itu PENTING . dan berdoa selalu :)

p/s : bagi kawan aten kat smkA Baling , aten nak say HAI HAI . jumpak lagik noh kita . jodoh panjang laa katakan :D apa apa pun syiok dapat jumpak hampa lagik ! HAHA . yang aten tau , Rahmah , Rahimah , kak Bell , Tymah , Mashitah , Umaq , Azri , Hakim , Fikri , Pali dan Ameq :) hehe . hat tue jaa yang aten tau . sori naa , kalau hat lain tak tiaww wey :')

SALAM PEKENALAN WEY !
nah ! LOGO kebanggaan matrik kedah :) HAHA .  
  walaupun matrik kita jauh kat dalam Hutan getah . tapi kita tetap sempoi ! HAHA . err , BOLEH KOT NOH KALAU TERA TUE ? (==')
# matrik , wait me ! i come to you ! HAHA .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 19, 2012

wasiat dari mak aten :)


Assalamualaikum ,
dan apa khabar dengan IMAN IMAN korang korang semua hari nie ?
# aten harap iman iman korang semua sekarang , semakin bertambah tambah . hehe .

dan akhir yaa , aten update jugak blog nie . huhu . aten tau mesti ampa rindu kat aten puyaa . kahkah (!) #perasan yew (==')
# maaf gila (!) sebab aten terpaksa dan dipaksa jugak meng'update blog nie . haha .
mak aten , suruh aten update jugak peringatan nie . sebab semua nie penting gila dan penting sangat dalam kehidupan aten dan ampa semua :) aten harap ampa semua dapat baca sampai perabeh(habis) naah (!)

soalan cepu tak cemas :
bagaimana cara untuk kita mendapatkan kejayaan di dunia dan akhirat dan diredhoi 100% oleh Allah ?

mak aten bagi pesanan  : (jawapan)

anak kunci untuk mendapatkan KEJAYAAN dalam hidup :

* anak kunci bagi HAJI ialah IHRAM 
* anak kunci bagi KEBAIKAN adalah SEDEKAH 
* anak kunci bagi REZEKI ialah SOLAT 
* anak kunci bagi SYURGA ialah TAUHID
 ( mengESAkan ALLAH )

selain dari itu ,

anak kunci bagi ILMU ada dua :

1 . banyakkan tanya soalan yang baik dan bersopan apabila bertanya .
2 . beri perhatian pada apa yang kita belajar .


seterusnya ,

anak kunci bagi KEJAYAAN ialah SABAR .

anak kunci untuk mendapatkan pertambahan dalam NIKMAT ialah BERSYUKUR .

anak kunci bagi mendapatkan KEWALIAAN(mendapat kecintaan dari Allah)ialah BERZIKIR dan sentiasa INGAT PADA ALLAH .

anak kunci bagi TAKWA ialah KEBAIKAN .

anak kunci untuk mendapatkan TAUFIK (sentiasa berusaha untuk melakukan sesuatu yang baik) daripada Allah ialah BERMINAT dan GEMAR untuk membuat kebaikan

 

anak kunci bagi mendapatkan KEINGINAN (kehendak) ialah DOA .

anak kunci untuk menjadi ZUHUD(tak berapa cintakan dunia) ialah GEMAR kepada urusan akhirat .

anak kunci bagi menambahkan IMAN ialah BERFIKIR apa yang dicipta dan dijadikan oleh Allah .


anak kunci untuk masuk ke dalam HADRAT ALLAH (dalam ilmu Allah) ada 2 :

1 . serah hati kita bulat bulat pada Allah 
2 . ikhlas dalam setiap keadaan sama ada semasa marah ataupun sayang .


anak kunci untuk menghidupkan hati yang telah mati :

1 . berusaha untuk mentadabbbur(mengkaji dan faham) apa yang diperintahkan di dalam al-Quran .
2 . merendah diri dan menghina diri di depan Allah ketika waktu sebelum masuk subuh
(1 pertiga malam )
3 . meninggalkan segala dosa .

anak kunci untuk mendapatkan curahan rahmat dari Allah ialah berbuat baik dan IHSAN(kasih sayang) kepada Allah dan berusaha menolong semua makhluk yang ada di dunia tak kira binatang ataupun manusia .



anak kunci untuk mendapatkan rezeki yang LUAS ialah berusaha dan sentiasa berkata :

 "ASTAGHFIRULLAHALAZIM "


anak kunci bagi mendapatkan KEMULIAAN ialah TAAT .

dan akhir sekali :

anak kunci bagi KEJAHATAN ialah CINTAKAN DUNIA dan PANJANG ANGAN ANGAN . (negatif)



kesimpulan :
kata Saidina Ali Karamah Wajhah : " rezeki itu ialah ia (rezeki) pergi cari kita . bukan kita cari dia . tidak kira masa sama ada hari ini , esok , lusa dan lain lain masa . " 

 # rezeki itu terlalu luas maknanya (terlalu abstrak)
ia berbentuk Harta , Ketenangan , Kesihatan , Keharmonian , Kejayaan dan lain lain .

p/s : maka yang baik itu datang daripada Allah , dan yang buruk itu datang daripada kelemahan dan kekurangan aten sendiri .  aten hanya mampu menulis dan korang yang perlu memilih untuk berubah ataupun terus dengan sikap yang buruk tue .

dan INGATLAH wahai umat umat Islam sekalian (!) 


IHFAZILLAH YAHFAZKA ,
IHFAZILLAH TAJIDHU TIJAAHAK .
 " jagalah Allah , nescaya Allah menjagamu "

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, May 14, 2012

LAST ENTRY (!)

hai hai dan Salam Satu Malaysia (!)
Assalamualaikum :)
 #sapa jawab salam tue aten rindu kat dia . hewhew .

oke , sebelum nie tak penah pun aten buat entri tajuk macam nie kan kan ? hehe . tapi hari nie telah akan menjadik saksi untuk segala galanya . untuk pengetahuan korang , aten nak resign  dari arnabcutez94.blogspot.com  buat sementara waktu nie . dan tempat CEO nie takdak sapa pun akan ambil alih . malah akan terus tebuka untuk korang membaca . tapi untuk pengetahuan korang , nie laa entri terakhir buat masa sekarang yang aten akan tulis . hehe . mesti ada akan orang tanya jugak kan kan sebab apa aten buat macam nie ? hem , aten sekarang malas nak update dah . bak kata orang kalau bekeja . dia nak resign laa . haha . dah malas nak keja . resign laa . hehe . macam laa aten jugak . malas nak update dah . tak dak idea merapu merapu dah macam dulu dulu . dulu boleh laa . aten sentiasa free time jaa kan kan . dan idea merapu meraban pun makin belambak lambak dah . HAHA . tak payah pikiaq pun idea tue mai sendiri dia tau . huhu . tapi hakikat yaa sekarang aten dah nak masuk alam belajaq dah . dan mungkin akan semakin sibuk . malas nak pikiaq laa bab bab dunia sosial nie . huhu . ekut kata hati mau jaa tutup teruih blog nie . tapi , aten rasa sayang laa pulak . hehe . sebab dah nak hampir setahun dah aten buat blog nie . huhu . rasa sedih laa pulak nak padam blog nie . hem , follower aten pun sekarang dah makin betambah tambah . rasa besalah laa pulak . huhu . lagik pun dulu aten  jugak yang memang teringin nak kumpui follower amai amai . HAHA . series (!) tapi sekarang nak tutup , rasa sayang sangat sangat . hehe . aten nak sambung study lepas nie . nak masuk MATRIK KEDAH , changlun . dan aten nak mintak maaf sangat sangat kat kawan kawan aten . sebab aten dah pernah bagitau kata aten nak sambung belajaq kat politeknik . so , maafkan aku naa kawan kawan oiii . sebelum nie jiwa aku kacau laa . masih lagik celaru . HAHA . tapi sekarang  AKU BETOI BETOI KONFIDEN dah wey (!) HAHA . nie laa keputusan terakhir untuk masa depan aten sendiri . takdak dah kata bantahan dari mana mana pihak . (TITIK) . aten harap korang sentiasa doakan aten berjaya di Matrik :) doakan kejayaan aten auww (!) aten memang neves gila nak pi situ . tapi bagi aten , nak pi mana pun mesti neves jugak kan kan ? sebap tempat baru . kita belum biasa lagik . tapi aten YAKIN . aten can do it (!) aten harap aten dapat bawak balek berita yang gembira untuk follower follower aten yang cantik dan ensem ensem belaka nie (!) hehe . tak lupa jugak kat kawan kawan aten kat facebook . aten harap ampa doakan aten berjaya di dunia mahupun di akhirat . AMIN YA RABB AL AMIN :)

dan aten pun doakan kawan kawan sentiasa mendapat rahmat dari Allah . walau di mana pun kawan kawan berada . insyaAllah , AMIN :)
#kalau aten dipanjangkan umur lagik , insyaAllah selepas setaun nie . aten akan kembali untuk meng 'update entri yang best best lagik untuk ampa (!) hehe . 
bai bai (!)

p/s : jangan lupa muka aten yang comei nie auww . HAHA (!) 
*sikap perasan tue sentiasa akan kekal . suka sangat perasan comei . hewhew .


posted terakhir by atenatennabila .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 13, 2012

PERISTIWA KEMARIN

Assalamualaikum ,
hai hai dan Salam SATU Malaysia (!)

kemarin aten makan kenduri kahwen lagik . adoii . dua hari nie aten keja menambah lemak kat badan jaa kan kan . makan oww makan dan terus makan . HAHA . hem , tapi kan kemarin aten pi jugak sekolah lama . saja laa nak lepaih lepaih rindu . HAHA . dapat amek feel pun dah oke dah . hehe . feel nak masuk Universiti . HAHA . insyaAllah , amin . doa doa laa untuk aten . bagi dapat masuk Universiti . hehe . oke oke . pastue , aten singgah tengok tok aten kat Sungai Petani pulak . biasalaa , mak aten saja nak pi ziarah . kunun kunun yaa sempena HARI IBU la . HAHA . ekceli , tok aten teharu . oke laa kan . untung laa jadik tok aten tue . dapat menantu yang baik macam mak aten kan kan ? HAHA . apa apa pun aten nak laa jugak wish special kat ibu ibu yang ada kat Malaysia nie . SELAMAT HARI IBU yeaah (!) HAHA . semoga dipanjangkan umuq dan dimurahkan rezeki :)



SELAMAT HARI IBU 

p/s : sayangilah ibu ibu anda sekalian dan hargailah segala pengorbanan yang ibu anda lakukan untuk anda :)

" SYURGA ITU DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU . "

 #kalau korang pandai , cer teka mak aten yang mana satu . HAHA .




posted by atensayangmakselamanya .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 12, 2012

hanya sekali seumuq hidup (!)

hai hai (!)
 Assalamualaikum umat umat Islam sekalian :)
#jawab jawab salam tue .

hari hari yang bakal berlalu . huhu . aten hari nie masih gelisah lagi memikir kan masa depan aten seniri . taktau nak pilih keputusan apa yang paling terbaik . tapi yang aten paling sedih sekali , malam nie adalah malam terakhir untuk aten buat keputusan untuk tak terima tawaran dari KOLEJ MARA KUALA NERANG . huhu . aten dulu apply pun sebab takut takut takdapat lansung tawaran mana mana . tue sebap apply jugak tue . tapi Alhamdulillah ada rezeki nak dapat . tapi macam aten nak cakap laa kan . kalau masuk kolej tue , memang la dapat sambung Foundation Science and Technology . tapi satu jaa yang paling aten taksuka pasai Kolej nie . syarat yang kena kat situ , bila nak sambung degree kena sambung study kat UNIKL semata mata ja . kira yaa nak sambung kat IPTA lain lain tak boleh laa . tue yang paling SPOIL tue . huhu . apa apa pun , besok laa tarikh yang ditunggu tunggu bagi budak budak yang bakal pi sana . walaupun aten takdapat pi , aten tetap nak ucap semoga berjaya untuk depa . bukan senang nak jadik seorang pelajar yang baru ditempat yang baharu . kan kan ? hehe . # AYAT MACAM TAKE CARE laa kunun kunun ya (!) HAHA . apa apa pun dalam dalam serabut serabut memikirkan UNIKL . mak aten pulak ajak pi kenuri kawen kawan dia (==') so , aten kena laa ekut jugak . kenuri tue kat Jalan Tok Keramat . kalau pi kenuri , dapat jugak laa aten merasa makan nasik minyak kan kan ? HAHA . kalau nak tunggu makan nasik minyak abang abang sendiri , alamat yaa pakat kebuluq laa aten . lambat lagik laa rasanya (!) HAHA . biasala  , namapun lelaki . susah sikit laa nak kawen awai awai nie . sebap tanggungjawab besawww tue (!) nak kena jaga anak orang tue . bukan yaa anak kucing . HAHA .

# muka ceria ceria nak makan kenuri (!) hewhew 

# sambil sambil berfacebook lagik oww (!) sakan sungguh kan anak dara yang sorang nie . HAHA .
 
aten punya laa siap awai nak mampuih . hehe . mau dak (!) aten lapaq laa . dah laa waktu tue tengahari kot . memang dah kena time lunch laaa . hem , lapaq laa kawan . haha . dalam setengah jam jugak laa aten tunggu . pastue baru pi . adoiii (!) lambat gilaa kot aten tunggu . tunggu mak punya pasai laa . hewhew . sampai muka dah jadik macam nie dah laa 

# muka aten nampak begitu terokss gilaa waktu nie . HAHA . 

BURUK gilaa muka aten yang nie . HAHA . muka dah macam rupa orang lepas kena cerai jaa kan kan . HAHA . muka innocent (==') hewhew . lepaih lepaih makan tue baru laa ceria meria balik (!) muka budak kenyang .

 # HAHA . aten gelak nie aten gelak nie . 

gambaq nie dah serupa macam gambaq ala ala zaman 80-an jaa bila tengok . terok gilaa kot aten edit . HAHA . biasala , aten nie bukan yaa pandai edit edit gambaq sangat pun . HAHA . #bajet bajet .

 # nah tengok (!) muka budak yang memang suka buat buat muka comei bila ambek gambaq seniri . HAHA .

# BALING (!) im coming to you (!) hewhew (^^) 

p/s : doakan aten selamat sampai dan pulang dari BALING besok :)
(SAPA PERASAN ? aten suka buat PEACE . haha )

wasalam .

posted by atennabila .

 


 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, May 08, 2012

dilanda serba salah !

hye tawan2 ! Assalamualaikum :)
#jawab laa salam aten tue , kesian aten . hewhew :)
 
apa laaa nak laa nak jadik kat aten nie SEKARANG .? aten dilanda seribu kali serba salah . dah taktau dah macamana nak cerita . sedih . serius (!) sekarang , mak aten kata politeknik tue baguih . sebap dia sesuai dengan tahap otak aten . aten bukan pandai pun . kalau nak belajaq pun jenuh laaa kena paksa . baru otak boleh terima . hehe . aten nie LAMPI tau . taktau ka LAMPI apa ? hehe . tak perlu tau la . RAHSIA (!) haha . kalau nak tau sangat , pi laa buka KAMUS DEWAN . takpun try laa search kat google . oke aten promot google . kaya la google lepas nie . huhu . tapi kalau ada kira oke laa . hehe . takdak takyah laa kecewa sangat . tak penting pun kawan (!) aten tadik baru jaa terima calling2 dari cekgu kaunselor sekolah aten . aten saja mesej kat dia . mintak pendapat . aten nak laa jugak tau apa pendapat cekgu kat sekolah kan . kunun nyaa dapat selesaikan masalah laaaa . rupa yaaa , dapat masalah ada laa . pening arggh (!) tension tahap nie . cekgu sogok aten pasai kelebihan yang ada kat MATRIK kot (==') oke , PADAN MUKA (!) sapa suwoh aten tanya kan ? haha . oke , gelak laa gelak laa . tepuk laa tangan ramai2 . huhu . terima kasih (!) aten sekarang dalam dilema lagik nie . taktau nak buat paa dah . senang citer KAWEN laa . senang sikit . haha . mau dak aten kawen ? (==') oke , aten lawak jaa tau . takmau laa aten kawen awai2 . dah laa aten nie still kanak2 ribena lagik . (==') suka ? oke , terima kasih . hehe . aten nak happy laa . takmau dah ceni . sobssss :'( kalau sapa2 rajen , mai tolong aten . kalau boleh aten nak suwoh dia buat pilihan untuk aten . hehe . senang :) hewhew . SUKA cara tue . takmau bagi pendapat takpa laa . tapi aten harap sangat2 korang tetap doakan untuk aten . aten nak BERJAYA macam you you ALL jugak :) hehe 
 
PILIHAN 1 :
 
CIVIL ENGINEERING 
 
PILIHAN 2 :
 
 SAINS 
 
yang mana satu nie ?? pening dah aih ! 
bagi ampa ? komen ja kalau nak tolong . hewhew (==')
 
wasalam .
 
posted by atenserabut .

please (!) TOLONG bagi SATU jawapan ? SATU jaa , tak banyak (==') terima kasih .
#tak kesian kaa tengok muka poyo aten tue kawan ? huhu . kesian oww , muka orang tengah serabut kot nie (!) sobsss (!)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, May 07, 2012

speechless

hye ! Assalamualaikum :)
 #jawab laa salam dulu , baru baca ! hehe

aten hari nie pepagi buta lagik dah tepacak dah kat depan laptop . haha . punya laa 
E X C I T E D ! kunun2 yaa semalam tidoq awai laa . alasan sebab esok nak check UPU laa . haha . rupa2 yaa pukui 12 tengahari baru bole check ! argggh ! tension kot ! hem , tapi sabaq jea laa . aten pun apa lagik . buat laa status kat wall facebook aten . HAHA . luahan perasaan laa kunun2 . saja2 jea buat status . tak sangka pulak ramai pulak laa rakyat2 jelata kat facebook tue pakat2 dok meng-LIKE kan kan (==') haha . apa2 pun aten hargai gila LIKE depa2 tue . HEEE . bukan apa , depa LIKE pun sebab depa pun alami apa yang aten alami jugak . haha . engat aten taktau ka ? tau sangat laa . hewhew . apa2 pun aten bersyukur sangat ! sebap aten dapat apa yang aten impikan sebelum nie . keputusan UPU tue memang aten yang pilih dulu2 . tapi yang sedih , aten takdapat pun masuk U . macam kawan2 aten . BANGGA kan kan dapat kawan macam depa . hehe . best laa depa . dapat ASASI , DIPLOMA kat U tue . aten nie apa2 pun takdapat . hem , tapi Alhamdulillah . sebab Allah nak jugak bagi aten peluang . dapat POLITEKNIK PRIMIER UNGKU OMAR . hewhew (==') macam nak teriak jaa :'( sebap nie laa choice hat paling last sekali aten mintak tau . tak sangka ada jugak laa yang dapat dalam banyak2 8 choice yang aten pilih . huhu . sapa2 yang takdapat sambung belajaq kat mana2 U tue janganlaa sedih . sebab Allah tue Maha Adil . Allah tau apa yang tebaik untuk hamba2 Nya oke ! wasalam :)

NAH TENGOK MUKA SPEECHLESS ATEN ! 
comei kan kan ? HAHA . 
#oke ! aten muhong ja (==')

 oke ! nie bukan muka speechless aten sebenaq yaa . tapi muka gadis peRIANG . haha . nak minang ? sori , aten takmau nikah lagi . nak sambung belajaq laa kawan2 !!! hehe :) 

p/s : taksabaq nak pi jumpak ungku omar :P TUNGGU kedatangan aten tau ! (==') hehe 
#selamat tinggai MATRIK KEDAH . huhu

posted by atenspeechless .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, May 04, 2012

perbezaan KETARA Adam dan Hawa ?

hye ! Assalamualaikum :)
#sapa jawab SALAM tue aten sayang dia ! hehe

sememang ya lelaki dan wanita dua makhluk Allah yang berbeza .


bukan saja dari segi fizikal , tapi jugak pemikiran depa . sebab tue laa laki dan wanita saling melengkapi . tapi , sebelum depa saling melengkapi , jum kita selidik ! apa laa yang bagi depa nampak begitu berbeza ? :)

1 . Nama 
jika Amanina , Najwa , Laila dan Hayati keluaq makan , mereka tetap akan memanggil Amanina , Najwa , Laila dan Hayati di antara sesama mereka .

jika Adi , Farhan , Akmal dan Zulkifli keluar makan , depa akan memanggil boroi , raksasa , hitam dan panau di antara sesama depa . HAHA . terok kan depa ? (==')

2 . makan di luar
apabila dapat bayaran bil , Amanina , Najwa , Laila dan Hayati akan mengeluarkan duit cukup2 dengan jumlah total bil .

apabila dapat bil bayaran , Adi , Farhan , Akmal dan Zulkifli akan keluarkan RM10 sorang walaupun jumlahnya berharga RM40.25 . takdak puya antara depa nak keluaq kan jumlah sen tue (==')

3 . duit
laki akan bayaq bapa sekalipun duit kalau barang tue barang idaman hati depa . awww (^^) walaupun mahai , depa tetap pentingkan kualiti lebih lagi dari harga .

wanita jugak sanggup keluaq kan duit dengan banyak bila belanja . tapi depa akan bayar lebih dan ia bukan pada barang yang depa nak beli pun . kejadian nie akan selalu berlaku bila tiba waktu jualan murah . yuhuuu ! :) HAHA

4 . Bilik ayaq 
laki hanya ada 5 barang jaa dalam bilik ayaq macam > beruih gigi , pencukuq , krim pencukuq , sabun buku dan jugak tuala depa .

tapi wanita pula secara purata ada barang hampir sebanyak 328 barang dalam bilik ayaq depa . secara puratanya jugak , laki pun taktau apa dia laa barang2 tue dan tujuan apa ? (==') nampak macam dasyat jaa kan ? HAHA . 

5 . pertengkaran
wanita sering ada saja kata2 akhir selepas sesuatu pertengkaran berlaku . kunun2 yaa ala ala kesimpulan pada pertengkaran tue laaa . HAHA .

laki pulak , sering menambah pada kata2 akhir wanita tue dan apa yang tidak disangka , ia akan menjadik permulaan kepada pertengkaran yang baru !

6 . kucing
wanita cukup suka dan sayangkan haiwan kesayangan Rasulullah nie .

laki ? mereka akan cakap mereka sayangkan kucing dan kalau wanita tak pandang , laki akan sepak kucing tue . yaka ? KEJAMSSS ! (==')

7 . kejayaan 
sorang laki yang berjaya dapat membuat duit dengan jaya yaa untuk dibelanjakan oleh isteri yaa .

sorang wanita dikatakan berjaya apabila mendapat laki macam ataih tue ! HAHA .

8 . Perkahwinan
sorang wanita bekahwin dengan laki dan mengharapkan laki tue boleh berubah , tapi malang yaa si dia tak berubah pun . KASIHAN doh ! HAHA (==')

sorang laki berkahwin dengan wanita dan mengharapkan wanita tue tak berubah tapi malang yaa si dia akan berubah (==') TRAGISSS :(

10 . bergaya 
sorang wanita akan bergaya bila mereka keluaq shopping , buang sampah kat luaq umah , siram pokok kat halaman , ambik surat kat peti surat serta bila depa tengok televisyen ? HAHA (==') tue baru sikit . tak sebut hat lain lagik .

sorang laki hanya akan bergaya bila kat majlis perkahwinan yaa dan bila depa nak keluaq date dengan awekss jaa . HAHA (==')

11 . Sifat semulajadik
 sorang laki bila bangun pagi , rupa depa semua sama jaa macam waktu petang dengan waktu sebelum depa tidoq . gaya depa memang tak terurus dan macam tue jugak laa bila depa dah kahwen . HAHA . betoi ka ? (==') sori to say . aten tak kahwen lagik oke . HEHE

wanita pula , gilaa cun +++ SEGAK laa bila keluaq . tak kira waktu pagi , petang ka malam . tetap CANTIK argh ! :) tapi , bila bangun dari tidoq ? HUH ! SERAM kot ! menakut kan ? (==') HAHA

 
oppps ! sori , nie muka aten yang paling huduh kot . HEHE . nampak macam tokwan kan ?
sapa kata tokwan ? hangguk ! (==') toche !
terima kasih sebab sudi datang blog aten (^^) aten sayang korang ! :)

posted by atennabilaakaarnabtomey:)

 

 

 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen